Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimentele culturale din Austria vor fi reluate, cu măsuri de igienă împotriva COVID-19

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Sectorul culturii se va reactiva în Austria începând din 29 mai prin reluarea unor evenimente culturale precum prestigiosul Festival de la Salzburg, în paralel însă cu diferite măsuri împotriva contagierii cu noul coronavirus, relatează luni EFE.

"Azi încercăm să facem un mare pas în cultură", se redeschide astfel "o perspectivă foarte importantă pentru noi", a declarat luni ministrul austriac al Sănătăţii, Rudolf Anschober, prezentând următoarea etapă de relaxare a restricţiilor impuse în timpul pandemiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Evenimentele culturale vor fi reluate începând de vineri, cu limitarea numărului de spectatori, care va creşte progresiv de la o sută la o mie de persoane în spaţii închise, dar şi cu adoptarea unui regim mai permisiv în ar liber.

"Când vor fi depăşite o sută de persoane, cultura va putea fi consumată exclusiv aşezaţi", a spus ministrul, care a precizat că menţinerea acestor măsuri va depinde dacă numărul de contagieri rămâne scăzut.

Dacă se va atinge acest obiectiv, în iulie evenimentele în spaţii închise vor putea avea 250 de spectatori (500 în aer liber) şi, în funcţie de avizul autorităţilor locale, numărul spectatorilor va creşte la 750 (1.250 în aer iber).

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Organizatorii trebuie să prezinte în prealabil "un plan de siguranţă" cu măsuri de igienă pentru a limita riscul de răspândire a virusului.

Distanţarea fizică la teatru va fi suficientă, dacă fiecare persoană va avea în dreptul său un loc liber, pe principiul "tablei de şah".

Însă organizatorii pot opta pentru măsura ca spectactorii să aibă gura şi nasul acoperite de o mască de protecţie.

În cazul în care există grupuri de patru persoane care locuiesc în aceeaşi casă, atunci ei se pot aşeza împreună fără distanţare.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Actuala etapă de relaxare, cea de-a patra, vizează şi redeschiderea hotelurilor, piscinelor, iar de vineri şi a locurilor de agrement precum parcurile de distracţii.

Potrivit ministrului, unda verde a fost posibilă datorită scăderii numărului de contagieri, care a determinat în primele etape redeschiderea progresivă a magazinelor, muzeelor, bibliotecilor şi şcolilor.

Austria a înregistrat până acum 16.459 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 15.138 s-au recuperat iar 641 au decedat, în timp ce alte 139 de persoane sunt în continuare spitalizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.