Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimentul care ar putea da peste cap situaţia din Orientul Mijlociu

Grand Ayatollah Ali Khamenei

În contextul discuţiilor de la nivel internaţional despre programul nuclear al Iranului, un eveniment ar putea duce la o răsturnare a situaţiei din Orientul Mijlociu. Liderul Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a fost internat joi de urgenţă într-un spital din Teheran, fiind în stare gravă, anunţă Jerusalem Post, citând surse neoficiale. Un eventual deces al acestuia ar crea un vid de putere cu efect asupra negocierilor internaţionale.

Potrivit publicaţiei din Israel, citată de Antena 3, Khamenei, în vârstă de 75 de ani, suferă de o boală incurabilă, care s-a răspândit în tot organismul. El fusese operat la prostată în luna septembrie a anului trecut. În anul 2010, publicaţia The Guardian prezenta un material prin care se susţinea că autorităţile americane ar fi intrat în posesia unor documente care sugerau că liderul iranian a fost diagnosticat cu leucemie în metastază.

Ali Khamenei este şeful statului şi reprezintă totodată principala autoritate religioasă din Iran. Ayatollahul deţine o poziţie cheie în toate deciziile şi procesele politice din ţară, inclusiv în discuţiile actuale cu puterile occidentale legate de programul nuclear al ţării.

După revoluţia islamică din 1979, Khamenei a fost preşedintele Iranului timp de opt ani, începând cu 1981. În 1989, el l-a succedat în funcţia de Ayatollah şi Lider Suprem pe Ruhollah Khomeini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.