Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eventuală tentativă de mituire electorală. O organizație afiliată PSRM oferă vouchere de 1000 de ruble moldovenilor care vor vota

facebook.com
alegeri moldova

Pe data de 11 iulie, ziua alegerilor parlamentare anticipate, pe adresele mai multor secții de votare din Federația Rusă, organizația „Dar pentru Moldova” va oferi gratuit cetățenilor moldoveni vouchere în valoare de 1000 de ruble rusești pentru a călători din Federația Rusă spre Republica Moldova și din Republica Moldova spre Federația Rusă. „Dar pentru Moldova” este cunoscută pentru activitatea electorală pe care o face în favoarea PSRM, scrie deschide.md

Un reporter deschide.md i-a contactat pe reprezentanții „Dar pentru Moldova” și s-a prezentat drept fiul unor cetățeni care muncesc în Federația Rusă. Astfel, am obținut mai multe detalii despre oferirea voucherelor la secțiile de votare.

Reporter (R) - Am văzut pe Facebook un video despre vouchere pentru moldovenii din Rusia. Părinții mei lucrează lângă Moscova și am vrut să știu dacă este adevărat că pot și ei lua așa certificate?

- Vouchere se oferă pe partea Federației Ruse pe data de 11 din partea Organizației Dar pentru Moldova, pentru toți cei din diaspora...

R- De la ce oră, cum va fi acolo?

- De la ora 8 dimineața, până la ora 20 seara la adresele indicate, plus încă o adresă din Kaluga. Voucherele sunt total gratis. S-au dat adresele unde vor fi mai mulți conaționali de-ai noștri și acolo se dă gratis. Este necesar să aibă pașaportul la mână ca să vedem că într-adevăr este cetățean al R. Moldova.

R- Să le spun părinților să vină pe una din adresele indicate pe Facebook, acolo o să fie mai multă lume, cum să vă găsească?

- Acolo vor fi voluntarii noștri îmbrăcați în maiouri „Dar pentru Moldova”. Părinții tăi să se apropie de ei și primesc voucherele.

R- Ei o sa vina în oraș pentru că vor să meargă și la votare...

- Ar fi minunat dacă s-ar duce la vot, deoarece noi trebuie să ne mobilizăm și să ieșim într-un număr cât mai mare la vot, dar asta nu are nicio legătură cu cadourile organizate. Se apropie de reprezentantul „Dar pentru Moldova” și primește gratis vocherul. E simplu, te duci la vot, îți faci datoria de cetățean al R. Moldova și asta este situația...

R -Bine. O să le spun părinților. Vă mulțumesc!

Datele Comisiei Electorale Centrale a R. Moldova confirmă că adresele pe care echipa „Dar pentru Moldova” va împărți voucherele coincid cu adresele pe care în ziua de 11 iulie vor fi o parte din secțiile de votare.

Contactat de reporteri, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a declarat că autoritatea electorală se va expune la acest subiect atunci când va exista o sesizare în acest sens.

„Orice acțiune de corupere ar urma să fie însoțită de acțiune de agitație. Înțeleg că e ceva similar la acțiunea Adoptă un vot. Dacă cineva din concurenți va contesta acest aspect, CEC se va expune la acest capitol”, a specificat Lebedinschi.

Amintim că în campania electorală pentru alegerile prezidențiale de anul trecut, organizația „Dar pentru Moldova” a desfășurat la Moscova un concert cu acces gratuit pentru moldovenii aflați în Federația Rusă. Organizatorii spunea atunci că evenimentul nu are tentă electorală, însă în cadrul lui, moldovenii au fost îndemnați să voteze pe 15 noiembrie „pentru relații bune cu Rusia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.