Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evergent Investments își schimbă simbolul bursier din SIF2 în EVER

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Compania de investiții financiare Evergent Investments își modifică simbolul bursier din SIF2 în EVER, începând cu 29 martie.

Schimbarea simbolului de tranzacționare în EVER este parte a procesului de rebranding al companiei susținut de acționari pentru a reflecta un nou avânt în dezvoltare, potrivit noului cadru legislativ al Fondurilor de Investiții Alternative.

“Practic SIF Moldova devine prima societate de investiții financiare care optează să pornească pe un alt drum comercial. Consider că această nouă propunere se pliază în mod natural pe eforturile dumneavoastră permanente de a face portofoliul din ce în ce mai lichid și mai atractiv pentru investitori. Drumul SIF nu a fost unul facil, SIF Moldova fiind înființat în baza Legii 133 în anul 1996. A fost admis la tranzacționare în 1999, a urmat o perioadă de așezare și de conformare cu statutul de emitent și OPC pentru ca în baza Legii 74 să devină AFIA. Astăzi acest parcurs legislativ este dublat de unul comercial, nașterea Evergent Investments”, a declarat Gabriel Grădinescu, Vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

“Administrarea activelor Evergent Investments este o misiune pe termen lung din partea acționarilor noștri și avem resursele necesare pentru a crea și mai multă valoare economică și socială. Avem o poziție financiară puternică și o foarte bună guvernanță corporativă cu procese investiționale și de risc rafinate. Suntem pregătiți, exprimentați și responsabili, avem o cultură organizațională bazată pe oameni cu valori solide pentru performanțe pe termen lung.” a declarat Claudiu Doroș, directorul general al Evergent Investments.

”Evergent Investments este una dintre primele companii listate la Bursa de Valori București și, totodată, una dintre cele mai importante. De asemenea, este unul dintre investitorii instituționali și partenerii Bursei de Valori București împreună cu care lucrăm pentru dezvoltarea pieței de capital. Putem spune că atât Evergent Investments, cât și Bursa de Valori București sunt două companii mature, cu o strategie clară și care deja produce rezultate pentru investitori și pentru întreaga piață de capital”, a afirmat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

La finalul ședinței bursiere de miercuri, 24 martie, Evergent Investments avea o capitalizare bursieră de 1,4 miliarde lei (aproape 290 milioane euro). Acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare în ședințele bursiere de joi și vineri (25 și 26 martie), pentru schimbarea simbolului bursier din SIF2 în EVER, iar luni, 29 martie, au fost realizate primele tranzacții cu simbolul EVER. Simbolul SIF2 a fost delistat, dar datele de tip istoric de tranzacționare se vor menține pe acest simbol, pe pagina de web a Bursei de Valori București.

În ultimii 10 ani, compania a generat pentru acționari o rată medie de apreciere a valorii investiției de 13,2% anual, compusă din dividende încasate și creștere de active.

Conform situațiilor financiare publicate, Evergent Investments SA a încheiat anul 2020 cu o poziție financiară solidă. Rezultatul net de 56,08 milioane lei, format din profit net și câștig net reflectat în rezultatul reportat, este cu 44% mai mare decât cel bugetat. De asemenea, nivelul investițiilor, de 177 milioane lei, a depășit cu 68% nivelul bugetat.

Evergent Investments este un Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 20/23.01.2018, și o companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Până la 01 martie 2021 a functionat sub numele SIF Moldova, cu simbolul bursier SIF2. Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.156 milioane lei, la 28 februarie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.