Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evgheni Prigojin continuă 'războiul' cu guvernatorul oraşului Sankt Petersburg - vrea să-l vadă cu orice preț după gratii / Apelul către Parchetul General Rus

AFP via Getty Images
prigojin

Evgheni Prigojin i-a cerut preşedintelui Comisiei de investigaţii a Parchetului General Rus să deschidă un dosar penal împotriva guvernatorului din oraşul Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, potrivit Serviciului de presă al fondatorului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Rador.

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, i-a adrestat un apel președintelui Comitetului de investigații al Procuraturii Generale Ruse, Aleksandr Bastrîkin, prin care cere inițierea unui dosar penal împotriva guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, potrivit Serviciului de presă al lui Prigojin.

Potrivit apelului care a fost făcut public, Prigojin cere deschiderea unui dosar împotriva lui Beglov în temeiul articolului privind distrugerea sau deteriorarea obiectelor de patrimoniu cultural, pentru care se prevede o pedeapsă de până la șase ani de închisoare. În apelul său, Prigojin a precizat că, în Sankt Petersburg, peste 850 de obiecte culturale protejate de stat, ce aparţin orașului, se află într-o stare deplorabilă, fiind pe cale de a se prăbuși și abandonate. În aceste circumstanţe, potrivit fondatorului Wagner, guvernatorul este direct vinovat.

Inactivitatea prelungită și eșecul de a lua măsuri pentru conservarea siturilor de patrimoniu cultural de către guvernul Sankt Petersburg și personal de către guvernatorul orașului duce la pierderea ireparabilă a siturilor de patrimoniu cultural și la încălcarea legislației actuale, se specifică în mesajul lui Prigojin.

În plus, Prigojin a adăugat că a întâmpinat personal o opoziție acerbă din partea guvernului și a guvernatorului în implementarea proiectului de conservare a Casei Trezzini și în adaptarea unui sit de patrimoniu cultural pentru utilizarea modernă în calitate de hotel. Guvernatorul Aleksandr Beglov nu a comentat, deocamdată, situația.

Nu este pentru prima dată când Evgheni Prigojin apelează la autorităţile statului şi la instituţiile de aplicare a legii pentru a se întreprinde măsuri împotriva lui Aleksandr Beglov.

La sfârșitul lunii octombrie 2022, fondatorul Wagner s-a adresat Parchetului General al Federației Ruse cu o solicitare de a efectua un audit 'cu privire la posibilitatea creării unei comunități infracționale organizate de către guvernator pentru a jefui bugetul de stat și pentru a-i îmbogăți pe funcționarii corupți care fac parte din anturajul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.