Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evo Morales vizează președinția Boliviei în 2025: 'Am decis să acceptăm cererile activiştilor noştri şi ale atâtor surori şi fraţi'

eldiarioar.com
evo morales

Fostul preşedinte de stânga Evo Morales, care a condus Bolivia din 2006 până în 2019, a anunţat la sfârşitul săptămânii că intenţionează să candideze la preşedinţie în 2025, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Am decis să acceptăm cererile activiştilor noştri şi ale atâtor surori şi fraţi (...) de a fi candidat la preşedinţia Boliviei noastre iubite", a declarat pe reţelele de socializare Evo Morales, în conflict cu actualul preşedinte Luis Arce, moştenitorul său politic, ales în 2020.

Evo Morales, în vârstă de 63 de ani, a acuzat guvernul Arce că încearcă să-l îndepărteze din punct de vedere politic, în special implicându-l greşit în cazuri de corupţie.

Partidul la putere pe care l-a creat, MAS (Mişcarea către Socialism), condus astăzi de Luis Arce, trebuie să decidă în cursul unui congres săptămâna viitoare data primarelor interne.

Chestiunea eligibilităţii lui Morales este totuşi în suspensie. Ministrul justiţiei, Ivan Lima, a indicat că Curtea Constituţională a Boliviei trebuie să decidă dacă, potrivit Constituţiei, fostul preşedinte este legal autorizat să candideze pentru al patrulea mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.