stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

'Evreii din spatele Al-Qaida'. Deputatul comunităţii evreieşti, despre Denise Rifai

gorghiu rifai

Jurnalista Denise Rifai este aproape de o candidatură la alegerile parlamentare din partea PNL, după ce a primit o ofertă în acest sens de la Alina Gorghiu. Notorietatea jurnalistei a crescut în campania pentru locale, când intervieva candidaţi şi le adresa întrebări mai neobişnuite. Însă carierea lui Denise Rifai a fost marcată de o altă gafă.

UPDATE: Denise Rifai a declarat, pentru stiripesurse.ro, că, aşacum preciza şi pe Facebook, nu este antisemită, pentru că ea însăşi provine pe linie paternă dintr-o familie de arabi (semiţi), iar afirmaţiile despre Al-Qaida i-au fost răstălmăcite. "Domnul Vainer are oricând porţile deschise la mine la emisiune să vorbim", a mai precizat jurnalista.

După atacul armat de la Charlie Hebdo, Denise Rifai a făcut o afirmaţie, într-o dezbatere la Realitatea TV, din care mulţi oameni au înţeles că în spatele Al-Qaida s-ar fi aflat poporul evreu. "O mişcare (Statul Islamic - n.r.) care s-a constituit extrem de rapid şi care vine să surclaseze ceea ce a însemnat până nu demult Al-Qaida, asimilată de asemenea ideii de teroare musulmană. Dar nu s-a dovedit dacă erau musulmani în spatele Al-Qaida sau popoare de altă religie, altă structură religioasă, să nu-i numit pe cei din poporul ales", afirma Denise Rifai.

Posibila candidatură a jurnalistei a readus în actualitate afirmaţiile acesteia. Deputatul Aurel Vainer, reprezentantul comunităţii evreieşti în Parlament, critică PNL pentru încercarea de a o coopta pe Rifai, vorbind despre pericolul răspândirii unor teorii conspiraţioniste.

"Mă surpinde foarte mult. Eu nu am nimic împotrivă, orice tânăr poate avea în faţă viitorul, dar o astfel de declaraţie că în spatele catastrofelor, crimelor imense de la World Trade Center de la New York au stat evreii este o aberaţie, mai mult decât aberaţie. Ca atare, e greu de crezut un om responsabil, un jurnalist care apare pe post şi vorbeşte pe diferite teme să declare aşa ceva. Poţi să citezi, poţi să pui între ghilimele, poţi să faci ce vrei, dar să exprimi opinii personale că în spatele crimelor lui Al Qaida... De altfel, s-a văzut cum a reacţionat întrega lume împotriva acestei organizaţii islamiste, teroriste. Nu a fost singura lor lovitură împotriva umanităţii. Eu nu mă amestec în treburile Partidului Naţional Liberal, nici în ceea ce priveşte viitorul acestei jurnaliste, dar cred eu, când faci asemenea afirmaţii, chiar ca jurnalist, trebuie să te bazezi pe ceva foarte consistent. În plus, îţi asumi o mare responsabilitate. Nu aş vrea să zicem că plăteşti pentru ceva, dar în orice caz trebuie să meditezi foarte serios şi ar trebui o ieşire publică în care să spună foarte clar că a fost o dezinformare şi a fost captiva unor ştiri pe care le-a preluat de undeva. Dar un om politic, dacă devine om politic, are nevoie de chibzuinţă, maturitate şi foarte multă seriozitate în ceea ce spune. Suntem responsabili de fiecare cuvânt, mai ales când eşti pe scena politică", a declarat Vainer pentru stiripesurse.ro.

Vezi şi: Cozmin Gușă dezvăluie culisele candidaturii lui Denise Rifai din partea PNL

Declaraţia jurnalistei despre Al-Qaida:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.