Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evusheld de la AstraZeneca devine prima terapie cu anticorpi autorizată în SUA pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19

AstraZeneca
Evusheld anticorpi AstraZeneca

Evusheld de la AstraZeneca, combinația de doi anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită, a primit autorizația de utilizare de urgență (EUA) în SUA pentru profilaxia pre-expunere la COVID-19. Tratamentul așteaptă aprobare și în Europa, din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Evusheld a devenit prima terapie cu anticorpi autorizată în SUA pentru a preveni simptomele COVID-19 înainte de expunerea la virus și care oferă, în același timp, o protecție îndelungată cu o singură doză. Este o combinație de doi anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită și singura terapie de acest gen autorizată în SUA pentru prevenirea pre-expunere la COVID-19 și singurul anticorp COVID-19 administrat în doză unică intramuscular (150 mg tixagevimab și 150 mg cilgavimab).

Tratamentul a primit EUA (Emergency Use Authorization) din partea FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) pentru profilaxia pre-expunere la COVID-19 la adulți și adolescenți (cu vârsta de 12 ani și peste, care cântăresc 40 kg sau mai mult) cu status imunitar compromis până la sever din cauza unei afecțiuni medicale sau a terapiei imunodepresoare și care ar putea să nu dezvolte un răspuns imunitar adecvat la vaccinarea COVID-19, precum și pentru acele persoane pentru care vaccinarea COVID-19 nu este recomandată.

Evusheld neutralizează toate variantele anterioare SARs-CoV-2 cunoscute până în prezent și AstraZeneca lucrează rapid pentru a stabili eficacitatea acestuia împotriva noii variante Omicron. Datele pivot de fază III au arătat o eficacitate robustă și protecție pe termen lung cu o singură doză, în populația cu risc ridicat.

Aproximativ 2% din populația globală este considerată cu risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19.

„Milioane de oameni din SUA și din întreaga lume rămân expuși unui risc serios de COVID- 19 deoarece sistemele lor imunitare nu generează un răspuns imun suficient, chiar și după ce au primit toate dozele recomandate de vaccin. Sunt încântat să le ofer pacienților mei Evusheld ca o nouă opțiune ușor de administrat, care oferă protecție de lungă durată care i-ar putea ajuta să se întoarcă la viața de zi cu zi.” a declarat Myron J. Levin, MD, profesor de Pediatrie și Medicină, Universitatea din Colorado, Școala de Medicină, SUA, și investigator principal al studiului PROVENT.

Când va fi autorizat în Europa

Agenția Europeana a Medicamentului (EMA), în colaborare cu experți internaționali din cadrul COVID-ETF (Covid-19 EMA Pandemic Task Force) se află în cursul evaluării acestei prime combinații de anticorpi monoclonali utilizați ca profilaxie la pacienții vulnerabili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.