Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-consilier prezidențial: Afirmația Maiei Sandu despre Dodon este surprinzătoare

stiri.md
Maia Sandu

Ex-consilierul prezidențial și fostul ministru al Justiției, Ion Păduraru, spune că declarația președintei Maia Sandu, că nu știa despre „operațiunea specială Dodon” este surprinzătoare”.

Potrivit lui, o „analiză oarecum superficială a „reformei” procuraturii duce la gândul că procurorii au devenit doar mai delicați - își pun bahile atunci când vin să facă percheziții”, transmite Știri.md.

„O analiză oarecum superficială a „reformei” procuraturii mă duce la gândul că procurorii au devenit doar mai delicați - își pun bahile atunci când vin să facă percheziții. În rest, nu prea. Cam tot așa activau în mandatele lui Voronin și în perioada „statului capturat”.

Cu această ocazie, ar trebui să cunoaștem că orice procuror, „independent” fiind și „reformat”, în cadrul unui dosar intentat în baza a tot salvatoarelor „bănuieli rezonabile”, este în drept, firește, cu respectarea procedurilor să efectuieze percheziții, să ridice documente etc, inclusiv și în biroul prim-ministrului actual (Nu fac nicio aluzie, doar pentru a evidenția absurdul). Și da, poate să rețină pentru 72 de ore un prim-ministru în funcție și orice alt membru al Guvernului.

Aceștia nu beneficiază de imunitate. Iar, dacă judecătorul de instrucție eliberează mandat - îl și arestează. Adică cade tot Guvernul.

După declarațiile destul de surprinzătoare ale dnei președinte despre faptul că n-a fost informată despre „operațiunea specială Dodon”, abia aștept să văd dacă procurorii vor ataca cu recurs, așa cum au declarat deja, încheierea judecătorului de instrucție și dacă Curtea de Apel va menține vreo măsură de control în acest caz.

Între timp, în plină stare de urgență, zeci de judecători nu pot activa din cauza că le-a expirat mandatul de 5 ani, respectiv sute sau poate mii de dosare rămân în aer. Despre CSM ce să vă zic, parcă e, parcă nu e!”, a scris juristul.

Menționăm că fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.