Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Exact așa au murit azi colegii noștri' - 35 de mineri se urcă într-o mașină cu 8 locuri, la câteva ore după tragedia din Cariera Jilț (Antena 3)

Antena 3
mineri

Un număr de 35 de angajați din sectorul minier s-au înghesuit, marți seara, într-o mașină destinată transportului a 8 persoane, la câteva ore după ce trei muncitori au murit și alți unsprezece au fost răniți după ce tancheta în care s-au înghesuit s-a răsturnat în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexul Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari.

  • „Uite așa ne ducem zi de zi. Așa au murit colegii noștri, cu materialele printre ei. Exact așa au murit azi”, au spus muncitorii care s-au urcat în mașină, conform imaginilor filmate de Antena 3.

În jurul orelor 13.15, la Complexul Energetic Oltenia, s-a răsturnat o tancheta care transporta muncitorii în cariera la Jilt Sud. Trie muncitori au decedat: un conducător formație de lucru, un electrician și un lăcătuș. În afara acestora sunt 11 persoane rănite.

După finalizarea intervenției mecanice, angajații au urcat într-un Auto GJ 38 SCS al Uzinei Rominex (transportatorul) si au plecat spre sediu. După ce a coborât o panta, înainte de un pod de traversare mașina a derapat pe pod și a căzut peste banda mai sus menționată.

ITM Gorj a demarat cercetările.

Ministrul Energiei a cerut demisii și a trimis Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.