Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Examenele anulate din cauza COVID-19

thecoffeelicious.com
evaluarea nationala examen

Mai multe evaluări naționale, olimpiade școlare și competiții sportive au fost anulate de Ministerul Educației, din cauza pericolului de răspândire a COVID-19. De asemenea, vor fi modificări importante și în ceea ce privește desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat, potrivit Mediafax.

Pericolul răspândirii coronavirusului a dus la anularea mai multor examene. Evaluările Naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a nu au mai avut loc, anul acesta. De obicei, aceste Evaluări aveau loc în luna mai. Elevii aveau testare atât la Limba română, cât şi la Matematică.

Totodată, oficialii de la Ministerul Educaţiei anunţau în luna martie că în urma unor discuţii cu inspectorii şcolari au fost suspendate competiţiile sportive şi olimpiadele şcolare. Sute de elevi au fost atunci dezamăgiţi de această decizie deoarece s-au pregătit şi nu s-au putut bucura de rezultatele muncii lor. Numai în 2019, elevii olimpici au obţinut un total de 200 de distincţii prin participarea la concursuri internaţionale şi regionale.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ PRIMUL Protest din România: bărbat cu sârmă ghimpată și cap de porc, în stradă, ÎMPOTRIVA izolării

Anul acesta, sunt schimbări şi în privinţa examenelor finale. Probele la care vor fi supuşi elevii se vor desfăşura în condiţii speciale pentru a se menţine regulile de igienă, precum şi cele de distanţare socială. Evaluarea Naţională începe în 15 iunie.

Examenul de Bacalaureat începe în 22 iunie direct cu probele scrise, apoi se vor susţine probele de competenţă. Programa pentru examen conţine mai puţină materie decât până acum. Au fost eliminate conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea.

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a o să revină în sălile de clasă după data de 2 iunie pentru a se putea pregăti pentru examenele naţionale. Pentru ceilalţi elevi, anul şcolar 2019-2020 se va încheia pe 12 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.