Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 gropari PSD pentru Dan Șova / EXCLUSIV

sova-click.ro

Vestea bună pentru Dan Șova este că, pe un vot politic, minim 14 senatori din coaliția de guvernare stau între el și zdrăngănitul cătușelor DNA. Vestea proastă pentru Dan Sova este că 14 dintre colegii săi au votat deja cu DNA, potrivit datelor consultate de stiripesurse.ro. Dacă o vor face din nou, Dan Șova ar putea să fie arestat.

Cazul Dan Șova răscolește Senatul de 68 de zile și se îndreaptă, după toate semnalele politice, către un nou vot în plen pe solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării. Dacă acest lucru se va întâmpla, cazul poate arunca partidele intr-o situatie de 'măcel' politic având ca miză unul dintre cei mai apropiați oameni de Victor Ponta.

Scenariul 1. Dacă Opoziția dură se  mobilizează 100% pentru arestarea lui Dan Șova, PNL și PSRO pot aduce maxim 69 de voturi. În acest scenariu, pe Dan Șova îl scapă 70 de voturi, lucru facil luand in calcul ca doar PSD+UNPR beneficiaza singure de 77 de voturi, potrivit datelor de pe site-ul Senatului.

Scenariul 2. În situația în care UDMR votează cu PNL situatia se complica pentru ca PSD are nevoie și de voturile PLR+PC. Astfel, PNL poate aduna in extremis, cu PSRO si cu UDMR, un numar de 77 de voturi pentru arestarea lui Dan Șova. În tabăra coaliției de guvernare, în efectiv complet PSD+UNPR+PLR+PC, sunt 90 de voturi.

În aceste condiții apare cel mai negru scenariu pentru Dan Șova: dacă se formează o alianță de fier PNL-PSRO-UDMR pentru cererea DNA, este suficient ca un numar de 14 senatori din Coalitia de Guvernare sa nu participe la sedinta sau, si mai rau, sa voteze pentru arestarea DNA.

SURPRIZA din PSD din 25 martie

Am aratat deja ca PNL + PSRO + UDMR au impreuna maxim 77 de voturi. Surpriza este ca în ședința de plen din 25 martie, unde 79 de senatori au votat pentru cererea DNA, PNL a avut doar  65 de voturi in plen. Restul au venit de la Putere. In aceste conditii, 14 senatori PSD-UNPR-PC-PLR au votat pentru cererea DNA in cazul Dan Sova. Suplimentar, 6 senatori din coalitie au absentat de la vot.

În acest moment, in Senat se dezbate daca se va alege reluarea votului sau publicarea unei noi Hotarari care aproba cererea DNA.

Sursa foto

Citeste si:

EXCLUSIV Răzmeriță în PSD: 'Stăm la cutie ca iepurașii' / Ponta, acuzat că s-a rupt de partid

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.