Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Atanasiu, vizite la Tăriceanu. PNL coace preluarea Senatului

sah

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu încearcă să-l convingă pe șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să revină la sentimente mai bune față de liberali, au declarat surse senatoriale pentru STIRIPESURSE.RO. În negocierile dorite de PNL a intrat și Ludovic Orban, fostul lider al deputaților liberali, spun sursele citate. Una dintre ținte este schimbarea majorității în Senat.

Atanasiu a discutat nu o dată, ci de multe ori cu Tăriceanu. A mers la biroul lui. L-a rugat să încerce să se împace cu PNL, să găsească împreună o cale să uite tot ce s-a întâmplat. Dar Tăriceanu nu vrea, s-a chinuit peste un an de zile să facă un partid, acum a fost primit în ALDE. Plus că nu știi cu cine să vorbești în PNL, unii sunt cu Iohannis, unii sunt cu Băsescu, unii sunt cu fostul PNL, n-au o direcție, nu poți să te aventurezi în așa ceva. La discuții cu Tăriceanu a mers, cel puțin o dată, și Ludovic Orban alături de Atanasiu”, spun sursele citate.

Una dintre mize este că noua majoritate guvernamental-prezidențială care se coace în laboratoarele PNL și prima țintă este preluarea puterii în Senat, ne-au relatat surse liberale.

Liberalii au două variante de lucru în Senat:

1. O alianță cu ALDE și aruncarea PSD-UNPR în opoziție

2. Racolare la bucată până la schimbarea puterii

Avem două variante. PSD cu UNPR au 81 de senatori. PNL plus celelalte, UDMR, ALDE și restul, sunt 84. Asta e prima variantă. A doua variantă este legată de migrația parlamentară care stă în picioare permanent. Fie unii vin la noi, fie se duc la alte grupuri, fie pleacă neafiliați”, ne-au declarat surse din conducerea PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.