DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

EXCLUSIV - Avocatul lui Klaus Iohannis dezvăluie SECRETUL succesului din procesul președintelui

musat avocat

Avocatul președintelui Klaus Iohannis, Gheorghe Mușat, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că întregul proces al lui Klaus Iohannis a plecat de la un demers juridic nefondat al ANI, care ar fi intrat în conflict cu dispozițiile constituționale care reglementează statutul președintelui. Mușat susține că Iohannis a insistat ca acest proces să se judece cu celeritate pentru că era convins de nevinovăția sa.

“Decizia ÎCCJ de respingere a recursului ANI reprezintă soluţia firească în acest caz atât de mediatizat şi care a suscitat interesul întregii societăţi mai ales după alegerea Dlui. Klaus Iohannis în funcția de Președinte al României. În ceea ce ne privește, ca de fiecare dată ne-am îndeplinit mandatul cu responsabilitate şi implicarea totală a echipei de avocaţi, valorificând experienţa de 25 de ani a firmei, dar şi expertiza acumulată în astfel de cazuri particulare. Dorim să subliniem totodată că mandatul primit din partea clientului nostru Dl. Klaus Iohannis a fost încă de la început (din toamna anului trecut) să ne judecăm la proxima ocazie pentru a soluționa cu celeritate, în mod definitiv și irevocabil, acest proces. În primă instanță Curtea de Apel a anulat raportul ANI dând câștig de cauză Dlui. Iohannis și nu am avut niciun moment vreun motiv de îngrijorare că hotărârea pronunțată de instanța de fond ar putea fi reformată. Verdictul definitiv dat astăzi de Instanța Supremă confirmă justețea argumentelor noastre juridice privind faptul că recursul promovat de ANI împotriva acestei hotărâri este total nefondat. Această victorie ne bucură desigur, dar este o victorie în primul rând a Dlui. Klaus Iohannis care a crezut cu convingere în domnia legii. Din punctul nostru de vedere, înverșunarea reprezentanților ANI de a inventa incompatibilități acolo unde ele nu există și mai apoi demersurile de a desființa hotărârea Curții de Apel care i-a dat dreptate Dlui. Iohannis ne apar ca nejustificate și deopotrivă lipsite de interes.

Lipsită de interes pentru țară, lipsită de interes pentru poporul român și lipsită de interes chiar pentru ANI, căci în lumina prevederilor Constituției României și a Deciziei pronunțată recent de Curtea Constituțională (Decizia 678/13.11.2014) cu privire la inviolabilitatea mandatului de Președinte al României, folosul juridic urmărit de ANI în acest proces intra în conflict vădit cu dispozițiile constituționale care reglementează statutul juridic special al Președintelui”, a declarat Gheorghe Muşat, Senior Partner în cadrul firmei Muşat & Asociaţii.

Avocatul Gheorghe Mușat tinde să devină o adevărată sperietoare pentru ANI. Mușat l-a reprezentat și pe europarlamentarul Mircea Diaconu, care a reușit să câștige controversatul proces cu Agenția Națională de Integritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.