Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Când are loc discuţia decisivă Klaus Iohannis - Tudorel Toader

Tudorel Toader

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că zilele următoare va avea o discuţie cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi "dacă va fi nevoie", va fi un dialog în trei - cu Toader şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Discuţia dintre Klaus Iohannis şi Tudorel Toader va avea loc pe 20 februarie, au precizat surse oficiale pentru STIRIPESURSE.RO.

Marţi, 20 februarie, la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de către noua promoţie de magistraţi. Preşedintele Iohannis l-a invitat pe ministrul Justiţiei să participe la ceremonia care începe la ora 15.00 şi să ţină un discurs. Cu această ocazie, preşedintele poate pune în practică şi intenţia de a discuta în particulat cu Tudorel Toader. Nu este clar dacă la discuţie va participa sau nu şi Laura Codruţa Kovesi.

Evenimentul de la Cotroceni este unul pur protocolar pentru magistraţi, jurământul urmând să fie depus de fiecare magistrat la sediul instanţei. Decretul de numire în funcţie pentru noii magistraţi a fost semnat de preşedintele Iohannis pe 1 februarie.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat joi, 15 februarie, că abia săptămâna viitoare, pe 22 februarie, va anunţa decizia cu privire la şefa DNA. Astfel, discuţia cu preşedintele Iohannis va avea loc cu două zile înainte de marele anunţ. Preşedintele a declarat la conferinţa de presă de joi seara că se aşteaptă ca ministrul Toader să ia o decizie pe baza unor argumente juridice solide, pe care să i le prezinte şi lui înainte de anunţul public.

Vezi şi: Opt curiozități despre mere. Numărul 7 va schimba modul în care le folosești .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.