Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV: Cazul unei copile abuzate sexual de concubin, între cele redeschise la Caracal - Raportul PICCJ arată că procurorii PJ Caracacal nu făceau confruntări

caracal

Parchetul instanței supreme a anunțat recent că a întocmit raportul controlului dispus la Parchetul Judecătoriei Caracal după izbucnirea scandalului de la 112.

Citește și: BOMBĂ Cinci soluţii în dosare de viol şi lipsire de la PJ Caracal anulate de procurori după controlul de la instituţie dispus de PICCJ

Rezultatul raportului, spun surse judiciare pentru STIRPESURSE, este unul dezastruos, consecința fiind aceea că au fost infirmate cinci dosare în care erau vizate fapte grave, toate comise asupra unor minori.

Concret, explică sursele citate, dosarele vizau fapte de viol, abuz sexual față de minor, agresiune sexuală sau alte fapte cu violență asupra unor minori.

Dintre acestea, precizează sursele citate, se remarcă un caz, cel al unei fetițe abuzată sexual de concubinul mamei sale, sistematic.

Potrivit raportului întocmit, spun sursele citate, procurorii acestor cazuri, aparent trei la număr, nu ar fi administrat toate probele ce derivau din indiciile furnizate.

Mai precis spun sursele STIRIPESURSE procurorii nu au făcut confruntări și nu ar fi administrat probe care rezultau cu claritate din indiciile puse la dispoziție de părțile vătămate sau care ar fi reyultat chiar din primele probe obținute în derularea anchetelor.

Astfel. spun surse judiciare, deși în unele cauze nu s-a administrat complet probatoriul făptuitorii și chiar suspecții au fost scoși de sub urmărirea penală după soluționarea dosarelor prin netrimiterea în judecată.

Sursele citate menționează că deși probele i-au adus pe procurorii caracaleni până la punctul în care să îi pună sub acuzare pe unii dintre făptuitori aceștia nu au perseverat în demersul de colectare de probe optând pentru soluția facilă a netrimiterii în judecată.

Despre solicitarea făcută Inspecției Judiciare cu privire la procurorul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, sursele STIRIPESURSE spun că aceasta vizează fapte precum managenementul defectuos al instituției dar și al cauzelor penale.

Sursele citate atrag atenția că nu în toate cele cinci dosare au existat suspecți ci doar în unele, dar cu toate acestea probatoriul putea fi completat, acesta fiind și motivul pentru care toate cele cinci soluții de netrimitere în judecată au fost infirmate.

Cazurile sunt acum redeschise, probele reanalizate de alți anchetatori iar în scurt timp persoanele vizate și cercetate vor fi chemate la audieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.