Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Ce a descoperit DNA în Cazul baronului PDL de Teleorman

DNA

Actualul co-președinte al PNL Teleorman (fost PDL), Teodor Nițulescu a ajuns în atenția DNA. După ce în guvernările PDL a tăiat și a spânzurat în județ, acum baronul este luat la bani mărunți de procurori.

Cercetările vizează  nerespectarea de către conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiori de Vede  a prevederilor legale referitoare la achizițiile publice prin atribuirea directă a unor contracte și plata integrală a facturilor către furnizori anterior livrării efective a bunurilor sau recepției serviciilor, favorizând astfel societăți controlate de Niţulescu, prefect la data încheierii contractelor.
El este acuzat de conflict de interese și  efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită pentru că deținerea calității de asociat unic la SC Grup N.T.I.R. SRL concomitent cu exercitarea funcției de prefect .
Verificările vizează şi fapta de abuz în serviciu pentru câștigarea unei licitații în com. Adunații Copăceni, firmei SC Marowi Bronx Star Impex SRL i s-a impus executarea contractului de lucrări de reparații infrastructură și îmbunătățiri funciare pentru zona OIF Agroir 2001 Cervenia pe care ulterior să îl subcontracteze firmei SC Agronim Prest SRL, firmă controlată de Niţulescu, prefect în funcție, și efectuarea recepției lucrărilor în condițiile în care acestea nu erau finalizate;
Niţulescu ar fi exercitat:
- acţiuni de influenţă ce au vizat obţinerea, de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vedea (în cadrul căreia el deţinea/deţine calitatea de preşedinte), a dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate pe raza judeţului Teleorman.
-influenţe la nivelul factorilor de conducere ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman în scopul determinării acestora să acţioneze în sensul stopării controalelor, respectiv influenţarea concluziilor de control la firmele unde avea interese
-influenţe la nivelul factorilor de conducere ai Gărzii Financiare Teleorman în scopul direcţionării de verificări specifice cu privire la operaţiunile comerciale derulate de anumiţi agenţi economici de pe raza judeţului Teleorman
- intenţii de preluare, în perioada octombrie – decembrie 2011, a controlului asupra activelor mobile imobile ale SC Bere şi Malţ Robena  SA Roşiorii de Vede,aflată în procedură de faliment, cu sprijinul altor persoane
- a obţinut informaţii confidenţiale, în martie 2012, de la şef ul IPJ Teleorman de atunci, referitoare la faptul că o persoană, şef serviciu în cadrul Primăriei Alexandria, este dată în urmărire generală
În cazul achiziţiile directe efectuate de Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiori de Vede, s-a constata că s-a încheiat un număr de 25 contracte pentru achiziţii de mobilier, echipament medical, echipament IT şi electrocasnice în valoare totală de aproape 2 milioane lei inclusiv TVA cu încălcarea prevederilor .
Autoritatea contractantă ar fi divizat cele trei achiziţii publice în mai multe contracte cu scopul de a evita aplicarea prevederilor care instituie obligaţii în raport cu anumite praguri valorice ale achiziţiilor.
Din documentele aflate la dosar rezultă că, în cazul unor firme,  la data întocmirii proceselor verbale de custodie, furnizorul nu achiziţionase marfa revândută spitalului şi că astfel acestea au fost întocmite în fals.
Au fost efectuate percheziţii la sediile unor firme, Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, domiciliul şi reşedinţa lui Teodor Niţulescu, Primăria comunei Vedea, Primăria Comunei Stejaru, Primăria Comunei Trivalea Moşteni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.