Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Crin Bologa se face din nou de RÂS: Justiția RESPINGE cererea de redeschidere a dosarului lui Gavriș vs. Despescu și Berechet

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Șeful DNA, Crin Bologa, a intervenit în scandalul din Poliția Română dintre Gavriș vs. Despescu și Berechet. Cu toate că dosarul era clasat, Bologa a decis să-l redeschidă. O decizie a Tribunalului București însă respinge intenția lui Crin Bologa. Decizia este definitivă și a fost pronunțată astăzi, în 23 februarie.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„Tip solutie: Soluţionare. Solutia pe scurt: În temeiul art. 335 alin.4 C.proc.pen. respinge cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de confirmare a ordonanţei de redeschidere a urmării penale nr. 199/II 2/2020 din 15.12.2020 emisă de procurorul Şef al Secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul nr.205/P/2020 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei. În temeiul art. 275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 23.02.2021. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 23.02.2021”, arată Tribunalul București.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Context

În data de 27 august 2020, după apariţia imaginilor de la întâlnirea şefilor Poliţiei cu interlopii din clanul Pian, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a amenințat cu „toleranță zero” față de „cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchetă”: „Reiterăm faptul că nu tolerăm practici și acțiuni care nu respectă legea și avem toleranță zero indiferent de calitatea celui care încalcă legea, inclusiv față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchetă”, a declarat Bogdan Despescu.

4 polițiști de la Serviciul Omoruri ar fi bănuiți că ar fi furnizat presei imaginile de la întâlnirea dintre fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, și liderii clanului Duduienilor, înainte de înmormântarea lui Emi Pian. Ei ar fi ridicat imaginile fără mandat, le-au descărcat pe un computer, completând un raport la mai multe săptămâni. Ulterior, imaginile ar fi fost șterse de pe calculator.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Fostul șef al Serviciului Omoruri, comisarul șef Radu Gavriș, a fost detașat la vremea respectivă din funcția de adjunct al Poliției Capitalei la IPJ Harghita. Gavriș a fost suspectat că a dat imaginile presei.

De asemenea, au intrat pe fir și cei de la DNA, care au ridicat documente şi computere de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. Cel care a instrumentat inițial dosarul DNA a fost Nistor Călin, dar dosarul a fost clasat. Ulterior, Crin Bologa a cerut redeschiderea urmării penale, însă cererea acestuia a fost respinsă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.