Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV: Cum arată o operaţiune de salvare reuşită după apelul unei fete orfane la 112; Fost adjunct al DIICOT a rezolvat cazul în 20 de ore

Digi24
112

Recent procurorii DIICOT Braşov anunţau reţinerea a trei persoane acuzate de fapte de trafic de persoane după ce, prin metoda loverboy, iubitul unei fete orfane de ambii părinţi a început să o pună pe aceasta să întreţină relaţii sexuale contracost.

Cazul este unul relativ tipic. Copila, aflată într-o situaţie precară, a fost preluată de iubit şi dusă la Braşov, unde sub pretextul situaţiei locative incerte a fost pusă să facă sex pe bani.

Motivul inoculat victimei era acela că dacă ea nu produce bani va ajunge în stradă.

Fata a fost mutată la un moment dat într-un apartament din Braşov unde era ţinută sub observaţie strictă de iubit şi de alţi doi prieteni ai săi.

Potrivit DIICOT în cursul zilei de sâmbătă fata a reuşit să găsească în casa în care era blocată telefonul ascuns de iubitul ei moment în care a sunat la 112.

Surse judiciare povestesc pentru STIRIPESURSE.ro cum a sunat apelul, cum au procedat în acest caz, similar cu cel de la Caracal, şi care a fost deznodământul.

Alo, sunt ţinută, nu pot pleca

Sursele STIRIPESURE.ro spun că apelul a fost unul disperat, că fata a sunat şi a anunţat că este ţinută captivă într-o locaţie din Braşov, unde este pusă să întreţină relaţii sexuale şi că a oferit indicii clare ale locului.

Operatorul de la 112 s-ar fi asigurat în acest caz dacă fata poate vorbi liber, dacă persoanele care o ţin captivă sunt în apropiere sau trebuie să revină în repsectivul loc.

Fata le-a spus operatorilor că la acel moment nu era nimeni acolo astfel că operatorii au început să ceară detalii despre locul în care se află.

După ce au stabilit cu exactitate locaţia operatorul a ţinut fata la telefon de vorbă în timp ce i-a menţionat că un echipaj de poliţie a fost trimis pentru recuparea ei.

Important, operatorul s-a asigurat din discuţia cu fata, potrivit surselor noastre, ca aceasta să nu iasă din locuinţă decât atunci cand vede oprit pe loc echipajul de poliţie în faţa imobilului.

Vine Poliţia

Operatorul 112 a direcţionat de urgenţă un echipaj de poliţie la locaţia indicată de fată. Echipajul a mers discret în zona respectivă şi a parcat în faţa imobilului. Când fata i-a văzut aceasta a fugit din locaţie direct la oamenii legii.

După recuperare, spun sursele citate, fata i-a indicat pe cei doi bărbaţi şi a oferit alte detalii de identificare a unei a treia persoane, complice la faptele acestora.

Ghinion

Ghinionul protagoniştilor din acest caz a făcut ca cei doi să se afle la un bar care situat aproape de locul unde fata era ţinută. Din bar, spun sursele citate, unul dintre ei ar fi reuşit să vadă poliţiştii care discutau cu fata, moment în care a luat-o la fugă.

Poliţia a pornit pe urmele acestuia şi l-a prins la acel moment.

Surse judiciare spun pentru STIRIPESURSE.ro că procurorul care a instrumentat dosarul la DIICOT Braşov este nimeni altul decât Cătălin Borcoman, fostul procuror şef adjunct al DIICOT în perioada procurorului şef DIICOT Codruţ Olaru.

Magistratul a reuşit în nici 24 de ore, ajutat de aproximativ cinci poliţişti de la DCCO Braşov probarea faptelor celor trei persoane cercetate, reţinerea acestora şi apoi prezentarea lor în faţa unui judecător de la Tribunalul Braşov, care a admis arestarea preventivă  a celor trei.

Despre caz

Procurorii DIICOT anunţau, luni, reţinerea, duminică,  a trei persoane suspectate de trafic de persoane. În comunicatul dat presei aceştia notau că 'victima s-a aflat într-o relație de prietenie în anul 2018  cu inculpatul R. C.-C și au locuit împreună la domiciliul acestuia din județul Vaslui, iar ulterior s-au reîntâlnit la începutul lunii august 2019, în municipiul București'.

'Pe fondul reluării relației de prietenie între cei doi, în prima jumătate a lunii august 2019, inculpatul R. C.-C a indus-o în eroare pe victimă, prin aceea că ar deține un apartament proprietate personală în municipiul Brașov și i-a propus să se mute împreună. Fiind indusă în eroare, persoana vătămată, aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate, orfană urmare a decesului ambilor părinți, fără rude apropiate, l-a însoțit pe inculpat în municipiul Brașov', mai notau anchetatorii.

După sosirea în municipiul Brașov, fata a fost cazată de către cei trei în diferite locații din municipiul Brașov ;i a fost obligată  la practicarea  prostituției, prin supraveghere continuă și insuflarea unei stări de temere.

De asemenea, pentru atragerea clienților, una dintre persoane a postat un anunț pe un site de publicitate, în care menționa că fata întreține relații sexuale contra cost.

În perioada în care a fost obligată la practicarea prostituției, victima  a adus la cunoștința mai multor clienți despre faptul că este ținută în acel loc prin constrângere, neavând posibilitatea de a lua legătura telefonică cu persoane din exterior.

'În noaptea de 24/25.08.2019, după ce un client a transmis un mesaj inculpatului DGM.  în care îl amenința că va sesiza organele de poliție, inculpata JDI a eliminat  anunțurile postate pe internet iar ulterior împreună cu inculpații RCC  şi DGM s-au deplasat  la un local din zona apartamentului închiriat pentru a se sfătui. În acest context,  victima  a căutat și a găsit în apartament propriul telefon ce fusese luat de către inculpatul  RCC  și a apelat serviciul de urgență 112 fiind apoi preluată de un echipaj de poliție', se mai arată în comunicatul de pe pagina de internet a DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.