Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Dovada ca 10% din PNL l-a tradat pe Crin in Parlament

RO va prezinta dovada tradarii din PNL la votul din 4 martie privind investitura Guvernului Ponta III. Potrivit Procesului-verbal oficial al Parlamentului, 191 de deputati si senatori au votat impotriva noului Cabinet PSD-UNPR-PC-UDMR. La momentul votului, Opozitia, formata din PNL, PDL, PPDD, PMP si cativa independenti, numara 255 de membri, ceea ce inseamna ca 64 de parlamentari ar fi tradat partidul si au votat cu PSD. Numai ca, dintre acestia, 31 de parlamentari au lipsit, potrivit stenogramei oficiale a sedintei plenului reunit, ceea ce inseamna ca, de fapt, 33 de parlamentari din Opozitie s-au dat cu PSD la vot. PPDD, care a anuntat ca voteaza contra, numara 24 de parlamentari. Dintre ei, 5 au lipsit de la vot si liderul deputatilor a votat la vedere impotriva. Raman 18 parlamentari PPDD. Chiar si in ipoteza in care toti acestia au votat impotriva celor spuse, adica au votat cu PSD, tot rezulta ca 15 parlamentari PNL-PDL-PMP au votat cu PSD. Cum toti parlamentarii PDL si cei ai PMP au votat la vedere, contra, inseamna ca minim 15 parlamentari PNL au votat cu PSD. PNL avea, la momentul votului, 51 de senatori si 97 de deputati, adica 148 de parlamentari. Ceea ce inseamna ca 10% dintre parlamentarii PNL l-au tradat pe Crin Antonescu. Nota Redactiei: Situatia tradatorilor din PNL va fi definitiva la motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Victor Ponta: 25-30 de liberali au votat cu noi
“Matematic am avut în jur de 25-30 de voturi în plus faţă de partidele care fac parte din coaliţia de guvernare. Nu au votat de la PP-DD. Aceste voturi în mod sigur au venit de la colegii liberali care, până la urmă, cum puteau să voteze împotriva programului lor? (…) Strict logic şi pe baza a ceea ce am mai discutat şi noi cu colegi liberali, aceste voturi au venit de la parlamentari liberali care cred în ideea de USL şi le mulţumesc pentru asta” (Romania TV)
PNL: Au fost doar 7 tradatori
Din calculele făcute la PNL ar fi fost cam 7 tradatori în partid. Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a spus ca 2 deputați și-au asumat votul împotriva liniei de partid și au susținut noul guvern. Unul dintre trădătorii indicați de Scutaru este vicepreședintele PNL, Radu Stroe. Un al doilea trădător oficial este deputatul PNL, Călin Potor. Neoficial, susține Scutaru, ar mai fi încă 3 deputați care n-au respectat linia partidului și cel puțin 2 senatori. Astfel, după calculele liberalilor doar 7 oameni au trădat partidul.
Crin Antonescu: Ponta umfla numarul
"Parlamentarii noştri au votat la vedere, liderii şi viceliderii de grup au făcut o numărătoare, cu oarecare precizie vă putem spune că au fost între cinci şi şapte voturi din cei 150 de parlamentari, nu au fost toţi prezenţi, dar au fost puţini absenţi, doi-trei. Între cinci şi şapte voturi au fost pentru învestirea Guvernului, nicidecum ce din nou domnul Ponta - că nu am cum să evit - umflă şi el aici... ştie dânsul că au fost 25, este o aberaţie. Între cinci şi şapte (parlamentari PNL au votat Guvernul Ponta III - n.r.), nu vor fi sancţionaţi aceşti oameni, pentru că acest vot a însemnat, că am şi discutat deja cu ei, vreo doi au şi anunţat înainte intenţia asta - am avut discuţii - cum ar fi domnul Radu Stroe. Din păcate, acest vot a exprimat nişte nemulţumiri de cu totul alt ordin, să zicem neînţelegeri sau chiar conflicte chiar între parlamentari şi şeful său de organizaţie” (5 martie, Bacau)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.