Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Dragnea ține PSD la foc mărunt: Scenariul de care fuge tot partidul

ponta-dragnea1

Liviu Dragnea a fost condamnat dar lucrurile pot deveni și mai complicate pentru principalul partid de guvernare. PSD-iștii si-au întins cu mâna lor o capcană din care trebuie să iasă.

La referendumul din 2012, toata lumea a votat ca Liviu Dragnea sa conduca campania. Acelasi partid a votat in 2014, intr-un Consiliu National, Codul de integritate care le cere membrilor condamnati pentru coruptie sa faca un pas in spate. In urma acestui cod votat de PSD si a condamnarii in dosarul Referendumul, Liviu Dragnea si-a dat demisia din functia de Presedinte Executiv al partidului. PSD l-a rugat pe Dragnea sa-i conduca, PSD l-a fortat sa plece pentru ca i-a condus.

Astfel ca prin PSD incepe sa i se dea dreptate lui Marian Oprisan, unul din cei mai mari critici ai masurii girate de Victor Ponta insusi, anume sanctiuni automate pentru penalii din partid, a declarat un lider PSD pentru stiripesurse.ro.

Liderii judeteni ai PSD nu vor sa renunte la Liviu Dragnea pentru ca nu are altcineva cine sa ii conduca in alegerile din 2016. Si aici intervine un gand foarte negru pentru partid. Daca il apuca pe Liviu Dragnea 'un dezgust' si nu mai vrea sa se implice in campaniile PSD? Întrebarea si-a pus-o un lider judetean PSD, intr-o discutie cu reporterul stiripesurse.ro. Abia asta ar fi cu adevarat o problema uriasa pentru partid.

"Problema e ca niciunul din partid nu e in stare sa organizeze judetele si alegerile locale, sunt orgolii, lupte, daca nu stii bine problema, nu stii cum sa-i abordezi, iese ca la PNL. Omul care la noi face lucrurile astea il dam afara, il tragem pe dreapta", ne-a declarat liderul judetean PSD.

Liderii judeteni ai PSD abia asteapta sedinta de miercuri a Comitetului Executiv al partidului in care sa il convinga pe Liviu Dragnea sa isi retraga demisia depusa la partid. Dar perspectivele merg spre o decizie fara cale de intoarcere a lui Liviu Dragnea. Un lider PSD ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, sansele ca acesta sa revina pe pozitia a doua in partid sunt aproape nule. "Nu se mai schimba nimic, nu o sa accepte, e incapatanat. Asa cum il stiu nu va accepta sa isi incalce cuvantul", a spus acesta.

Intrebarea majora pentru PSD va fi cum si cat va mai ajuta Liviu Dragnea partidul pentru ca in momentul de fata pare ca partidul are nevoie de Liviu Dragnea mai mult decat are nevoie Liviu Dragnea de partid.

Un moment delicat cu Victor Ponta

Surse din partid spun ca episodul desemnarii unui nou ministru al Dezvoltării a avut un moment tensionat intre Liviu Dragnea si Victor Ponta. Din informatiile noastre, sefa CN al PSD, Rovana Plumb, ar fi dorit portofoliul si ar fi avut sustinerea lui Victor Ponta, insa Liviu Dragnea a dat de inteles ca daca nu este acceptata Sevil Shhaideh ar putea sa nu mai doreasca sa se implice mai departe in PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.