Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - E teroare în PSD: Capul la cutie! (surse)

20140502210853marii-barbati-ai-psd

Liviu Dragnea a electrocutat, miercuri, PSD. Anunțul privind candidatura sa la sefia partidului, în tandem cu  Sebastian Ghiță, a provocat o rumoare de nedescris în multe organizații județene, ne-au declarat surse din partid.

Victor are probleme. Sebi Ghiță și Dragnea au sfidat toate înțelegerile oficiale și neoficiale și asta nu o să rămână așa”, au declarat surse din PSD pentru stiripesurse.ro.

In toata aceasta vâltoare, o grupare destul de mare de lideri judeteni au decis ca mai bine asteapta alegerile, pentru ca altfel risca sa isi compromita cele mai bune sanse de negociere cu noua stăpânire din partid.

Ne frigem de nu ne vedem. Și daca pierdem? Stii si tu ce o sa se intample....orice discutie de acum e degeaba”, ne-au declarat surse din partid.

Atmosfera in organizatii pare sa fie din ce in ce mai tensionata. La presiunea alegerilor prezidentiale si urmaririle penale ale DNA s-a adaugat si anunțul lui Ghiță și al lui Dragnea. "Ma obliga sa fac o alegere. N-as stii ce sa zic acum. Stam la cutie, e cel mai bine asa", ne-a declarat un lider PSD.

Motivul este ca tandemul Dragnea-Ghita ar avea deja alte doua tandemuri care se pregatesc sa-i concureze la sefia PSD, au declarat surse din PSD pentru stiripesurse.ro.

Câțiva lideri judeteni și-au anuntat sprijinul fățiș pentru Dragnea: Gabriela Firea (Ilfov), Ion Cilea (Valcea), Daniel Savu (Prahova), Ionel Arsene (Neamt), Dragos Benea (Bacau). Altii au criticat voalat anunțul: Valeriu Zgonea (Dolj), Titu Bojin (Timis).

Majoritea, insa, refuza sa faca aprecieri prevalandu-se de o decizie care s-a luat in Comitetul Executiv al PSD din Orastie, ca nimeni nu va negocia sefia PSD pana la finalul alegerilor prezidentiale.

"Din punctul meu de vedere, obiectivul principal e Victor Ponta la Cotroceni si asta e preocuparea organizatiei judetene Alba, iar de celelalte vom avea timp dupa prezidentiale. Dupa turul 2 avem timp sa candidam, avem multi oameni valorosi in partid. Acum nu e posibil sa discutam despre asa ceva. Cum imi explic anuntul lui Dragnea si Ghita? Sa-l explice ei, care l-au dat. Eu sunt in campanie, pe dealuri", a declarat, pentru stiripesurse.ro, liderul PSD Alba, Ioan Dârzu.

"Noi suntem in campanie electorala, e singurul lucru care ne intereseaza. Discutiile despre sefia partidului, doar dupa alegerile prezidentiale. Momentan, Victor Ponta trebuie sa ajunga presedinte, aceasta este singura preocupare a PSD Suceava", a declarat liderul CJ Suceva, Catalin Nechifor, pentru stiripesurse.ro.

Cei mai multi lideri PSD par să aibă aceasta abordare.

Nu toată lumea este fericită însă cu anunțul făcut.

Nu e momentul acum, dar, ma rog, pot eu sa le astup gura? Fiecare declara ce vrea muschiul lui. Presedintele, seful executiv, secretarul etc, vor ajunge in urma unui Congres National si toate organizatiile judetene vor veni cu propuneri, nu ce vrea unul si ce anunta altul”, ne-au mai declarat surse din PSD.

In spatele acestor pozitionari sta un joc intreg de influenta in partid.

Se joaca si se joaca tare”, ne-au declarat surse din PSD despre sefia partidului. Cu toate acestea, majoritatea aleg momentan calea tacerii.

Ne-am invatat si noi sa nu vorbim inaintea altora. Asta e boala domneasca în PSD, care-ti aduce multe prejudicii”, ne-au explicat surse din filialele PSD de ce unii tac si altii au iesit la declaratii.

"Ca sa avem ce imparti trebuie sa castigam alegerile. Nu e vorba de neasumarea raspunderii, ca evit un DA sau NU pentru Dragnea, dar nu avem ce discuta acum. Sa avem mai intai ce sa măritam si pe urmă căutam petitorii", mai spun sursele citate pentru stiripesurse.ro.

Citeste si:

EXLUSIV - Sedinta cu plansete in PSD: "A fost oribil. Sunt socat" (surse)

EXCLUSIV - Dan Sova si Liviu Dragnea, meci intens in BPN pentru sefia partidului (surse)

EXCLUSIV - Amenintari cu dosare in BPN al PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.