Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV: Întâlnirea care dă peste cap toate calculele la moțiune. Ludovic Orban nu ar fi premierul guvernului de tranziție (SURSE)

rotite plan strategie

Potrivit unor surse politice convergente, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit în mare secret, la Palatul Cotroceni, într-una dintre zilele precedente, cu reprezentanții ALDE conduși de Călin Popescu Tăriceanu. Conform surselor... s-ar fi bătut palma pentru susținerea în bloc a moțiunii de cenzură de către parlamentarii ALDE. Tăriceanu și ai lui ar fi obținut, la schimb, angajamentul președintelui că nu îl va desemna pe Ludovic Orban drept prim-ministru, după căderea Guvernului Dăncilă.

Vezi și: Răsturnare de situație: cât timp condusese șoferul de TIR, care a produs tragedia din Ialomița/SURSE

Totuși, în urma înțelegerii, se pare că PNL va intra la guvernare cu miniștri, la fel cum va face și ALDE, împreună cu celelalte formațiuni care susțin moțiunea. Însă miniștrii pe care urmează să îi desemneze PNL vor fi aleși pe sprânceană direct de Klaus Iohannis. Președintele PNL, Ludovic Orban și echipa sa, nici măcar nu știau despre această întâlnire care pare să fi tranșat moțiunea de joi.

Citește și: Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!

Potrivit calculelor făcute de strategii din echipa președintelui Iohannis, aceasta era singura variantă prin care voturile la moțiune puteau fi securizate. Tăriceanu își dorește să guverneze alături de PNL, dar fără Orban prim-ministru, iar președintele a fost dispus să facă acest compromis.

Că au fost contacte între Președintele Klaus Iohannis și zona ALDE a confirmat-o public chiar șeful ALDE care într-o declarație de la Palatul Parlamentului de azi când a spus că partidul său a discutat despre un set de propuneri care vor fi făcute, dar a refuzat să spună despre ce fel de condiții e vorba.

UPDATE: Președintele ALDE Calin Popescu Tăriceanu a transmis , prin intermediul departamentului de comunicare, că nu a avut nicio discuție și nicio întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, pe nicio tema. "Prin urmare  informația care care acreditează ideea unei astfel de întâlniri și/sau discuții este una falsă. In privința condițiilor pe care un viitor guvern, care va cere votul parlamentarilor ALDE pentru învestitură, va trebui sa le îndeplinească, președintele ALDE a vorbit public în mod repetat", precizează ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.