Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Mesajul Patriarhului Rusiei pentru Patriarhul Daniel: 'Îl cunosc de multă vreme. În tinerețe, am avut ocazia să lucrăm în numele unității creștinilor'

Robert Nicolae/Basilica.ro
daniel kiril patriarh

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a împlinit 70 de ani, ocazie cu care toți liderii bisericilor creștine i-au transmis un mesaj de felicitare.

Însă, unul dintre patriarhii ortodocși, Kirill, cel al Moscovei și al Întregii Rusii, i-a trimis un mesaj video, cu un conținut aparte. STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia urărilor venite de la patriarhul cu cei mai mulți credincioși în lumea ortodoxă, aproximativ 150 de milioane.

”Îl cunosc de multă vreme. În tinerețe, am avut ocazia să lucrăm împreună în numele unității creștinilor și al mărturiei despre ortodoxie în fața lumii eterodoxe. Această lucrare comună mi-a permis să îl cunosc îndeaproape pe viitorul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române. Este cu adevărat o personalitate luminoasă. L-au caracterizat întotdeauna mintea ascuțită, educația aleasă, energia inepuizabilă și viața plină de implicare.

Pot spune, fără a exagera, că Preafericirea sa trăiește din lucrarea căreia i-a consacrat întreaga viață. Iar disponibilitatea Sa în a apăra interesele Bisericii, fără a se cruța pe sine, atrage foarte mulți oameni cărora nu le este indiferentă soarta ortodoxiei.

Patriarhul Daniel apără, în mod evident, ceea ce noi numim ”valorile Evangheliei”. Se îngrijește de educația noii generații și prin cuvântul său luminos de predicator aprinde focul credinței în inimile multor oameni. ”, a spus Patriarhul Kirill.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.