Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV. 'Primarii tin partidele ostatice'

ostatici

Analistul politic Cristian Parvulescu considera ca legea alegerii primarilor dintr-un singur tur a fost impusa de liderii locali ai partidelor care controleaza de fapt aceste formatiuni. El critica aceasta lege pentru ca va face aproape imposibila schimbarea unui primar si pentru ca acesta nu va fi foarte reprezentativ pentru comunitate, fiind suficient sa il aleaga putin peste 30% dintre cetateni.

"Primarii nici nu vor trebui sa faca eforturi foarte mari ca sa castige. Au zestrea electorala, care cu exceptia Bucurestiului sau a unor orase mari, e relativ stabila la 30%, la care trebuie sa mai adauge un plus dar nu foarte mare pentru c avor avea inteligenta sa creasca concurenta si sa fractureze votul impotriva lor. In al doilea tur ar fi fost oportunitatea pentru comunitate sa se debaraseze de primar, acum nu mai e", a spus Cristian Parvulescu pentru stiripesurse.ro.

Analistul sustine ca intre PNL si PSD a fost o intelegere perfecta pentru adoptarea acestei legi, in aceasta forma, pentru ca primarii 'tin ostatice partidele'.

"Aici intelegerea a fost perfecta intre PSD si PNL - totul pana la primari. Ei conduc partidul. Reforma alegerii presedintelui de CJ din 2008 a dereglat partidele si a mutat centrul de greutate la nivel teritorial, primarii au inteles lucrul asta si in momentul de fata tin partidele ostatice. Partidele sunt ostaticele primarilor care sunt interesati doar de politicele locale, iar partidele nu mai pot gandi, elabora politici nationale si vedem cand ajung la guvernare lucreaza pentru primari nu mai lucreaza pentru stat pentru ca nu mai au viziunea statului. Daca ai militantii toti proveniti de la nivel local si nu vad dincolo de localitatea lor, nu poti elabora politici nationale", a mai spus Cristian Parvulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.