Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Revolta senatorilor PSD

PSD-senat

Victor Ponta a lipsit, luni dupa-amiaza, la sedinta grupului PSD din Senat, unde era asteptat pentru o discute cu privire la cererile Parchetului de retinere si arestare a senatorilor social-democrati Dan Sova si Darius Valcov.

Intrebati, inainte sedintei, care este calea de urmat, senatorii PSD au declarat, luni, pentru stiripesurse.ro, ca nu li se pare normal sa li se impuna un vot, ca nu vor tine cont de niciun ordin, ca vot vota asa cum considera de cuviinta si ca ar trebui sa nu mai fie pusi in astfel de situatii.

"Eu consider ca fiecare senator trebuie sa voteze dupa propria constiinta, aceasta este parerea mea, iar eu cred ca toti senatorii, toti colegii mei, vor vota asa cum ii indeamna constiinta. Parlamentarii nu se pun scut, dar asa sunt prevederile din Constitutie si trebuie sa treaca si prin acesta etapa un invinuit sau o persoana care are problema cu legea. La grupul PSD niciodata nu s-a impus cum sa votam, referitor la ridicarea de imunitati. Se discuta proiectele de legi si acolo se pot lua decizii, dar pentru solicitarea DNA nimeni niciodata nu ne-a impus cum sa votam", a declarat senatorul Florinel Butnaru pentru stiripesurse.ro.

"Ar trebui sa se faca justitia in judecatorii, in instante si nu la televizor. Eu cred ca aici lucrurile ar trebui transate in sensul in care sa se retina si sa se aresteze numai in cazuri de urgenta, cazuri grave, sau sa renuntam la imunitate si atunci justitia nu mai trebuie sa ne intrebe, daca tot ne reproseaza ca nu ne dam acordul, pentru ca votul nu este imperativ, fiecare voteaza cum gandeste. Pentru mine conteaza ce aud in plen, ce citesc in presa, ce vad, ca acces la dosar si timp sa studiem dosarul fiecarui parlamentar aflat intr-o situatie din aceasta nu exista, de aceea cred ca ar trebui justitia sa faca treaba asta, fie il urmareste penal si cand are probe si tot ce trebuie il duce si il judeca si hotaraste, fie il lasa sa isi termine mandatul si il ia ca pe orice cetatean de rand", a declarat senatorul Simeon Purec pentru stiripesurse.ro.

"Noi cred ca avem o problema cu ideea de un vot impus de o conducere, ca e vot imperativ, vine cineva din afara si ne spune sa se voteze asa. Asta e vot imperativ si e interzis de Constitutie. Normal ar fi sa voteze fiecare dupa propria constiinta. Daca nu aprobi inseamna ca faci scut in fata infractorilor si Parlamentul apara hotii, daca ii dai voie se spune ca Parlamentul a sacrificat. Eu as prefer sa nu mai fie in Senat astfel de puncte pe ordinea de zi, justitia sa isi faca treaba fara noi. Iar la arestarea preventiva, ca punct de vedere personal, in afara infractiunilor cu violent, sunt unul dintre sustinatori eliminarii ei, este o privare de libertate fara sa fie vinovat. Eu cand sunt pus intr-o astfel de situatie nu-mi place si nu suport ideea ca trebuie sa votez eu sa plece la puscarie, sau sa fie anchetat sau sa fie arestat, nu e treaba mea, nu de asta am venit aici. Eu am incercat mereu sa ma opun ideii de a participa, de exemplu foarte multe situatii in care am trecut m-am abtinut pentru ca nu sunt de acord nici ca cel care a furat si a comis un prejudiciu acestui tari eu nu o sa fiu cel care protejeaza, dar nici nu o sa fiu, daca nu am elemente suficiente, cel care il impinge spre inchisoare, si atunci as vrea sa ma detasez de situatia asta", a declarat senatorul Marian Vasiliev pentru stiripesurse.ro.

"Eu ma uit la ce spune in primul rand omul care vine si isi face pledoaria, in primul rand si atunci ca orientare ne mai orientam si la ce spune presa, la declaratia de la procurorul de caz sau de la Parchet, de la DNA, purtatorul de cuvant, cateodata se mai dau comunicate. Eu nu am auzit de treaba asta sa ne puna cineva sa dam un vot pentru sau impotriva", a declara senatorul Aurel Durut pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.