Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Secretul partidelor anunțate în 2015

surse

Care este miza ascunsa a numarului mare de noi partide anuntate în ultima perioada (Monica Macovei, Sebastian Ghita, Daniel Fenechiu, Mircea Geoana, Nicusor Dan, etc)? Consultantul politic Cristian Andrei a explicat, intr-un interviu acordat stiripesurse.ro, ca in sistemul electoral care se prefigureaza pentru 2016, aceste partide pot intra in Parlament cu un mare potential de santaj la adresa granzilor.

"Cu cat e mai mare cota proportionala de lista, cu atat rolul partidelor mici si potentialul lor de negociere-santaj va creste, adica vor fi capabile sa puna probleme partidelor mari chiar daca acele partide mari se apropie de 50% fiindca nu pot singure sa faca Guvernul", spune consultantul politic.

"Aceste partide mici vor avea o putere de negociere foarte mare. Cred ca anul 2015 va fi tocmai de aceea in Romania un an in care competitia va fi centrata pe partidele mici si pe formarea de sateliti care sa ajute apoi partidele mari sa-si construiasca majoritati in 2016. Si o vedem deja, e o lupta pentru formarea de partide noi sau de sciziuni din partidele mari care apoi sa negocieze coalitii, aliante", a mai declarat Cristian Andrei.

INTERVIUL INTEGRAL VA FI PUBLICAT IN ACEST WEEKEND

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.