Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Sondaj de opinie: PNL câștigă Mangalia

sondaj_60598600

Un sondaj de opinie realizat la sfârșitul lunii martie 2016 de către firma Research Consulting arată că PNL și candidatul său Radu Cristian ar câștiga detașat scrutinul local din iunie în Mangalia.

Mangalia este al doilea muncipiu ca mărime din județul Constanța, județ dominat de PSD. După retragerea din funcție și din viața politică a lui Radu Mazăre, fost primar al municipiului reședință și a lui Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean, social-democrații par să întâmpine probleme la viitoarele alegeri pentru primari și consilieri locali.

La votul pentru Consiliul Local Mangalia, 46% și-au exprimat opțiunea pentru PNL, 26% pentru PSD, 4% pentru PMP, 4% pentru PRM, 2% pentru alte partide (UNPR, ALDE etc.) și 18% s-au declarat nehotărâți.

Primarul în funcție Radu Cristian, susținut în alegeri de PNL ar câștiga un al doilea mandat cu 56%, urmat de Paul Foleanu (PSD) - 6%, Costi Bârbora (PMP) - 6%, Ion Mincă (PRM) - 5%, Mihai Sorin (UNPR) - 3% și alți candidați sub 1%, care ar totaliza 7% din opțiuni. Ponderea nehotărâților în cazul scrutinului pentru primar ar fi de 17%.

În același sondaj, 71% din cei intervievați au declarat că sunt mulțumiți de activitatea actualului primar al Mangaliei, Radu Cristian, în vreme ce 29% s-au declarat nemulțumiți. De asemenea, 63% dintre intervievați au declarat că vor participa sigur la scrutinul din 5 iunie 2016.

Organizația PSD din Mangalia a suferit transformări profunde în septembrie 2014, când mai mulți consilieri locali PSD au devenit independenți și un număr de consilieri PDL s-au mutat la PSD, în frunte cu fostul edil, Zanfir Iorguș (ex-PDL). Iorguș nu va candida la acest scrutin, lăsându-i locul mai puțin cunoscutului Paul Foleanu (ex-PDL). Iorguș a pierdut alegerile din 2012 în fața independentului Radu Cristian, după o a doua rundă organizată în urma unei contestații privind fraude la urne.

Sondajul de opinie a fost realizat pe un eșantion de 765 de persoane adulte, având o marjă de eroare maximă de +/-3,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.