Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Tariceanu da in Bercea, dar uita de Costica Argint

tariceanu argint
El sustine ca nu e posibil ca presedintele sa apara alaturi de Bercea Mondial si aminteste cum in timpul mandatului de premier serviciile de securitate il anuntau dinainte cu cine ar putea sa dea ochii si nu au fost probleme. Numai ca fostul premier uita de Episodul Costica Argint din 2007. Atunci premierul aflat in vizita oficiala in Italia alaturi de ministrul de externe de la acea data a ajuns la aceeasi masa si chiar s-a salutat cu unul din marii interlopi pentru care Politia Romana avea emis un mandat international de arestare. (vezi foto) Acum Tariceanu este foarte vehement si le cere serviciilor de protectie si informatii - SPP si STS - rapoarte complete din care sa reiasa foarte clar in ce grad a fost presedintele informat de "afacerile dubioase" in care a fost implicat fratele sau. Cum a fost Episodul Costica Argint in urma caruia a cazut capul lui Adrian Cioroianu: Presedintele Asociatiei tiganilor din Roma, Costel Argint, s-a intalnit, miercuri 7 noiembrie 2007 la Roma, cu premierul Tariceanu si cu ministrul de Externe, Adrian Cioroianu.

Cu aceasta ocazie liderul tiganilor i-a transmis ministrului de Externe ca tiganii l-au iertat pentru ca a declarat ca infractorii romani din strainatate "ar trebui pusi la muncile cele mai dure si formate, probabil, batalioane disciplinare" si plasati in desert.

Costel Argint a fost multumit ca Adrian Cioroianu si-a cerut scuze pentru declaratii si i-a aratat ca dovedeste intelegere ilustrand situatia cu zicala: "Numai cine nu munceste nu greseste".

"Tiganii au puterea sa ierte acest lucru. Comunitatea romilor din Italia v-a iertat domnule ministru pentru declaratia dumneavoastra", a spus Costel Argint, liderul romilor din Roma.

Costica Argint, liderul comunitatii tiganilor din Italia, era urmarit general de Interpol. In prezent, el a obtinut azil politic in Italia.

Prin 1997 barul unei comune vrancene a fost devastat, trei localnici au fost raniti in incaierare iar Costica Argint a fost arestat. Ulterior a fost eliberat, a disparut insa din tara si a fost dat in urmarire prin Interpol. A fost retinut in Italia, in 2002, dar avocatul sau a invocat motive etnice. A spus ca Argint este discriminat in tara sa, asa ca a cerut azil politic.

In urma relatarilor din presa, MAE a precizat intr-un comunicat ca ”Adrian Cioroianu nu s-a intalnit si nici nu a purtat o discutie particulara cu domnul Costica Argint. Domnul Argint a fost unul dintre participantii la intalnirea delegatiei romane cu reprezentantii asociatiilor romanilor din Italia”.

Pus in fata imaginilor publice Calin Popescu Tariceanu declara la Antena 3 ca SPP-ul a fost informat cu privire la prezenta lui Argint, dar ca nu ar fi putut sa refuze prezenta acestuia pentru ca ar fi creat speculatii.

"Nu am fost avertizat inainte de intalnire, a avut o discutie cu directorul meu de cabinet. Ce era sa facem, un incident ? Delegatia romana nu are politie si nu verifica daca exista sau nu cazier. Nu am vrut sa apara impresia ca ii dam pe romi la o parte, deoarece s-ar fi speculat", a declarat premierul joi seara.

"Nu cred ca este cel mai grav lucru ca acest om a putut sa vina si sa-si spuna pasurile”, a mai adaugat Tariceanu.

Iar interlopul a povestit cum a ajuns la masa cu premierul si ministrul de externe - Costica Argint a declarat, la Realitatea TV, ca nu a fost invitat la intalnire, dar, cand a ajuns acolo, i s-a spus ca intrarea e libera.

"M-am prezentat stiind ca exista o intalnire a domnului prim ministru cu diaspora. A venit o persoana pe care nu o cunosc, m-a intrebat cine sunt, i-am spus, i-am aratat legitimatia. A vorbit nu stiu cu cine si a venit si mi-a spus 'intrarea este libera, puteti sa intrati'", a afirmat Costica Argint.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.