Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Zegrean (CCR), după ce a fost reclamat pentru discriminare: 'Dacă atâta a înţeles...'

zegrean augustin presedinte ccr

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către senatorul UNPR Marian Vasiliev, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse din Senat. Şeful CCR se apără şi afirmă că, în discursul invocat în reclamaţia de la CNCD, doar a adresat nişte întrebări.

Într-un discurs susţinul la evenimentul-dezbatere „Decalogul - fundament al justiţiei”, organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Augustin Zegrean a vorbit despre actualitatea decalogului, făcând referire la fertilizarea in vitro şi căsătorii între persoane de acelaşi sex. Afirmaţiile şefului CCR l-au făcut pe senatorul Vasiliev să depună o sesizare la CNCD.

Vezi şi: Preşedintele CCR, reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro, preşedintele Curţii Constituţionale explică faptul că nu a dat verdicte, ci doar a formulat câteva întrebări. Mai mult, Zegrean spune că se aştepta mai degrabă ca apărătorii drepturilor homosexualilor să fie revoltaţi, deşi, spune şeful CCR, nici aceştia nu ar fi avut motive întemeiate.

Întrebat cum comentează demesul senatorului UNPR, Zegrean a declarat: "Bravo lui! Dacă atâta a înţeles el, eu ce să-i fac? Eu am vorbit acolo despre decalog. Nu am avut intenţia să discriminez pe nimeni. Am întrebat în ce măsură mai sunt actuale în situaţia asta. Şi fiind vorba despre a iubi şi respecta pe tatăl tău şi pe mama ta, am pus această întrebare. Nu am dat niciun verdict, am pus o întrebare. În decalog spune să iubeşti pe tatăl tău şi pe mama ta. Eu mă întrebam dacă mai poţi şti cine e mama ta şi cine e tatăl tău dacă fertilizarea e in vitro. Ce e discriminatoriu în asta? Eu credeam că cei de la Accept m-au dat în judecată. Mă gândeam că ăia sunt mai supăraţi. Am întrebat acolo şi cine e mama ta când tatăl tău este o femeie şi mama tot o femeie."

Cât despre o posibilă acuzaţie de homofobie, preşedintele CCR a precizat: "Nu am cum să fiu acuzat de homofobie. Eu doar am pus o întrebare. Nu am nimic cu ei şi le-am dovedit asta. În ziua de azi fiecare înţelege ce vrea, dar nu înseamnă că e realitate. Eu sunt foarte responsabil de vorbele mele. Eu ştiu foarte bine limba română. Asta le lipseşte multora."

Vezi AICI declaraţiile care l-au adus pe Zegrean în atenţia CNCD!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.