Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Execuţie' amânată: Partidul lui Tăriceanu, la un pas de excludere din ALDE Europa

alde.ro
alde

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) s-a întâlnit la Berlin, în weekend, pentru a se pregăti pentru alegerile europene din mai. Potrivit Euronews, evenimentul de la Berlin a fost marcat de dezbaterea pe tema excluderii partidului român ALDE, acuzat că a permis încălcarea statului de drept în țară.

CITEȘTE ȘI: ‘Uleiul hoţilor’, licoarea care ţine bolile la distanţă. Cum se prepară şi cum se foloseşte

Renate Weber, eurodeputat ALDE România, a respins acuzațiile că partidul său se opune adoptării tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția, un organism consultativ în domeniul constituțional independent și afiliat Consiliul Europei.

După un schimb aprins de replici pe tema acţiunilor ALDE România în domeniul justiţiei, conducerea partidului a decis să amâne discuția până la o următoare reuniune.

Președintele partidului, Hans Van Baelen, a subliniat că posibilitatea excluderii unui membru ar putea fi invocată numai după o investigație completă. Acesta a precizat că nu doreşte ca problema ALDE România să umbrească prezentarea "echipei pentru Europa" în martie.

Totuși, potrivit sursei citate, majoritatea delegaților prezenți au insistat ca problema să fie rezolvată înainte de alegerile din mai. "Dacă nu ne acordați timp pentru a dovedi că îndeplinim criteriile Comisiei de la Veneția, aţi putea să ne excludeţi și astăzi", a reacționat ALDE România.

Membrii ALDE Europa se tem că s-ar putea face o paralelă între ALDE România și afilierea controversată Fidesz, partidul lui Viktor Orbán, la PPE, sau cel al PSD la S&D.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul cu germeni de grâu, o minune pentru sănătate. Au o singură contraindicaţie .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.