Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Execuții de Anul Nou în Iran: Gardienii Revoluţiei au lichidat membri dintr-o grupare rebelă

FARS
Gardienii Revolutiei

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat vineri că au ucis trei persoane implicate în moartea a doi militari din forţele de elită ale regimului islamic, transmite AFP.

Gardienii au anunţat în 26 decembrie, fără a da alte detalii, că doi dintre ei au căzut în provincia Sistan-Balucistan din sud-estul Iranului, în cursul unei "ciocniri armate cu un grup de răufăcători şi mercenari".

Site-ul oficial de internet al Gardienilor, Sepah News, a anunţat vineri că militarii i-au "ţintit şi ucis pe autorii crimei" în cursul unei operaţiuni prin surprindere. Suspecţii urmăreau "să tulbure pacea şi securitatea locuitorilor din sud-estul ţării".

În regiunea săracă Sistan-Balucistan, care se învecinează cu Pakistanul şi Afganistanul, au loc frecvent atentate şi ciocniri între forţele de ordine şi grupuri înarmate. Violenţele sunt de multe ori legate de contrabandă, de separatismul minorităţii baluci sau de jihadiştii din regiune, despre care Iranul susţine că sunt sprijiniţi de Pakistan.

În 18 noiembrie, agenţia oficială de presă IRNA a transmis că trei membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în lupte cu "răufăcători" din provincia respectivă, reaminteşte AFP. În iulie, alţi patru Gardieni ai Revoluţiei au căzut în ciocniri cu luptători înarmaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.