DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Executivul prelungeşte până pe 26 mai perioada de înscriere pentru Programul de internship al Guvernului

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Studenţii şi tinerii absolvenţi pot aplica pentru înscrierea la Programul de internship al Guvernului până pe data de 26 mai 2019. Perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână pentru a oferi posibilitatea cât mai multor tineri să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice, anunţă Guvernul.

Conform sursei citate, echipa de organizare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit, în perioada 6-15 mai, cu studenţii din marile centre universitare: Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava, Cluj şi Timişoara. Organizatorii au prezentat studenţilor oportunităţile Programului de Internship şi i-au încurajat să aplice pentru unul din locurile disponibile în această ediţie.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2019 a Programului de Internship este structurat astfel:

  • 10 aprilie -26 mai: depunerea candidaturilor;
  • 27 - 28 mai: evaluarea dosarelor;
  • 29 mai: publicarea rezultatelor;
  • 29 mai - 5 iunie: evaluarea aplicaţiilor;
  • 6 iunie: publicarea rezultatelor;
  • 12 iunie - 26 iunie: interviuri Skype;
  • 28 iunie: anunţarea rezultatelor finale;
  • 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
  • 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil pe site-ul http://internship.gov.ro/

Programul este destinat tinerilor români, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din străinătate. Tinerii interesaţi au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii.

Totodată, acest program va include participarea internilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice.

Pe perioada Programului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară, în cuantum de 2.080 lei brut, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor şi departamentelor conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, cu participarea a peste 150 de tineri. În anul 2015, au fost 300 de interni în instituţiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituţii publice, în 2017, 100 de tineri au urmat acest program, iar anul trecut au participat 200 de tineri.

Astfel, de la debut, 975 de tineri au absolvit cu succes şi fac parte din reţeaua de alumni a Programului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.