Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Executivul va aproba în şedinţa de miercuri o Hotărâre de Guvern pentru a sprijini sinistrații din Călărași

ISU Hunedoara
inundatii hunedoara

Executivul va aproba în şedinţa de miercuri o Hotărâre de Guvern pentru a sprijini acele persoane care au suferit pagube din cauza intemperiilor din judeţul Călăraşi, bugetul fiind stabilit la 28.500 de lei, a declarat marţi, la România TV, ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu intră la rupere! Cum a băgat bani în buzunarele românilor: Cele mai mari din ultimii 30 de ani

"Din păcate, asistăm şi la asemenea intemperii. Încă din seara producerii evenimentelor din judeţul Călăraşi am discutat cu doamna premier (Viorica Dăncilă n.r), dar m-am sfătuit şi cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Ulterior am acţionat cu echipe din teren, cu colegii mei de la Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, cu colegii de la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Călăraşi, care au colaborat foarte bine cu domnii de la ISU Călăraşi, şi în termenul cel mai scurt am avut situaţia evaluată, pentru ca în prima şedinţă de Guvern de la întâmplarea intemperiilor să putem iniţia şi prezenta pe masa Guvernului o Hotărâre de Guvern. În şedinţa pregătitoare de azi a fost prezentată în primă lectură. Mâine, în şedinţa de Guvern, va fi aprobată Hotărârea de Guvern pentru a sprijini acele persoane care au suferit anumite pagube în diferite procente, fiecare gospodărie în parte. Este un sprijin prevăzut de legislaţia în domeniul protecţiei sociale pentru a evita riscul de excluziune socială apărut ca urmare a unor asemenea evenimente. Pentru mâine va fi un buget de 28.500 de lei", a spus Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.