Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exemplare dintr-o specie rară de broască, observate pentru prima dată după 18 ani

Zenivers
Broasca

O specie rară de broască cu pielea translucidă a fost observată în Bolivia pentru prima dată în 18 ani, informează marţi bbc.com, potrivit Agerpres.

Trei exemplare din specia Bolivian Cochran, supranumită ''broasca de sticlă'', au fost observate de experţi în domeniul conservării naturii la începutul acestei luni într-un parc naţional.

Aceşti amfibieni de mici dimensiuni cântăresc între 70 şi 80 de grame şi măsoară între 19 şi 24 de milimetri.

''Broaştele de sticlă'' trăiesc în America Centrală şi de Sud şi au pielea atât de transparentă încât li se pot vedea organele interne prin abdomen.

Specialiştii au descoperit broaştele în Parcul Naţional Carrasco, situat la est de oraşul Cochabamba, ca parte dintr-o misiune organizată în scopul salvării reptilelor şi amfibienilor al căror habitat este ameninţat de un proiect hidroelectric.

"Redescoperirea acestei specii ne oferă o rază de speranţă pentru viitorul broaştelor de sticlă - una dintre cele mai fascinante specii de amfibieni din lume - dar şi pentru alte specii", au declarat membrii echipei de cercetători pentru AFP.

Cele trei exemplare au fost duse la centrul K'ayra pentru conservarea amfibienilor din cadrul muzeului Alcide d'Orbigny, unde cercetătorii speră să le ofere mediul propice pentru a se înmulţi.

În acelaşi centru, se află alţi doi rezidenţi celebri, Romeo şi Julieta - o pereche rară de broaşte din specia Suhuencacare care, speră oamenii de ştiinţă, se vor reproduce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.