Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exemplu de solidaritate, în plină criză de materiale sanitare: Trei croitorese din Argeș nu mai fac rochii, ci măști de protecție

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Trei croitorese dintr-un atelier din județul Argeș au decis să oprească producția de rochii de ocazie și confecționează măști textile de protecție. Cele mai multe dintre măști sunt donate, iar croitoresele au primit deja comenzi de la medici, polițiști locali și chiar de la farmacii, anunță MEDIAFAX.

Tânăra care conduce atelierul, Camelia Georgiana Zamfir, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că de două zile activitatea croitoriei s-a schimbat. De la rochii de ocazie sau de mireasă, cele trei persoane care lucrează în atelier produc acum măști textile de protecție. Cererea este mult mai mare decât pot ele confecționa.

Citește și: MApN: Cercetătorii militari români au realizat, în timp RECORD, un tip de IZOLETĂ

„Suntem trei persoane. Facem 100-120 de măști pe zi. Avem comenzi multe. Nu cred că le putem face pe toate și direcționăm și către alte ateliere. Cu rochiile de ocazie stăm un pic pe loc. Facem măști pentru că se cer, le cer cei vizați care sună de peste tot. Este o reprofilare temporară pentru a putea să ne continuăm activitatea”, a spus Camelia Georgiana Zamfir.

Aceasta a precizat că măștile textile pe care le produce au două straturi de tifon și unul de bumbac. Deja a făcut donații la Spitalul din Leordeni, iar comenzile continuă să vină.

„Pentru instituții facem gratis. Lor le donăm. Ne-au sunat că vor și polițiști locali, o farmacie ne-a comandat, de la un centru de bătrâni, de la un centru de copilași cu dizabilități. Cei din urmă nu au nimic. Nu au niciun fel de protecție”, a mai afirmat Camelia Georgiana Zamfir.

Citește și: Medicul Streinu - Cercel anunță că în România începe testarea în masă pentru coronavirus

Măștile care nu sunt donate sunt vândute la prețul de trei lei bucata. Iar speculanții au apărut deja. Creatoarea a primit trei astfel de telefoane, pe care însă le-a refuzat. O persoană a cerut 50.000 de măști, alta 10.000, iar a treia 5000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.