Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exemplu și pentru alegerile locale din România? Cum a evoluat numărul cazurilor de CODIV în primul tur: cazul Poloniei

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri tur II prezidentiale 24 11 2019

România se pregătește pentru toamna viitoare de alegeri locale, însă discuțiile privind posibilitatea unei noi amânări n-au stârnit să apară. Prima amânare a mandatelor aleșilor locali a avut loc în aprilie în acest an. În acest sens nu este deloc de trecut cu vederea modelul polonez de organizare al alegerilor. Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia, desfăşurat în 28 iunie, nu a condus la o creştere vizibilă a numărului cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii polonez, potrivit thenews.pl, relatează Agerpres.

Citește și: Cod PORTOCALIU și GALBEN de vreme rea: se anunță ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină

''După primul tur al alegerilor nu am observat o creştere a numărului de persoane infectate. Comportamentul polonezilor în timpul acestui tur de scrutin a fost extrem de responsabil'', a spus Wojciech Andrusiewicz, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Varşovia. ''Ar trebui apreciat ce s-a întâmplat la secţiile de votare. Aşa ar trebui să ne comportăm în fiecare zi'', a adăugat el.

Alegerile din 28 iunie s-au desfăşurat printr-un sistem mix de votare - tradiţional şi prin corespondenţă. Persoanele care s-au prezentat la secţiile de votare au trebuit să poarte măşti şi mănuşi.

Citește și: BREAKING - Două accidente feroviare, în doar câteva ore, în România

Niciun candidat nu a obţinut majoritatea de voturi în primul tur. În al doilea tur, programat pentru 12 iulie, se vor confrunta preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda, candidatul Partidului Lege şi Justiţie (aflat la guvernare) şi candidatul Platformei Civice, Rafał Trzaskowski, primar al Varşoviei.

Până luni seară în Polonia s-au înregistrat 36.155 persoane testate pozitiv cu COVID-19 şi 1.521 decese cauzate de această boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.