Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exercițiu complex în Marea Mediterană - Participă șapte submarine NATO

Twitter
submarin nuclear sua

Șapte submarine NATO participă la cel mai mare și mai complex exercițiu subacvatic al organizației în Marea Mediterană, potrivit Sky News.

Navele din Grecia, Franța, Italia, Spania, Turcia și SUA au sosit duminică în largul coastei Siciliei pentru a desfășura exercițiul Dynamic Manta 24.

Mijloacele navale au vânat și au fost vânate pe rând, în strânsă coordonare cu mijloacele aeriene și de suprafață, pentru a se antrena și perfecționa capacitățile în acest tip special de război, au declarat oficialii.

Fiind cel mai avansat exercițiu NATO de luptă antisubmarin (ASW), acesta pregătește echipajele să răspundă și să se adapteze la orice tip de amenințare sub suprafața mării.

Marina italiană găzduiește exercițiul, oferind sprijin logistic de la baza navală Augusta, din portul Catania și de la baza aeriană Sigonella.

„Navele NATO din estul Mediteranei monitorizează în mod obișnuit activitatea navală rusă, inclusiv submarinele”, a declarat Alper Vural, locțiitorul comandantului submarinului turc.

„Aliații au decis, de asemenea, să consolideze forțele navale permanente ale NATO cu mai multe nave. Acest lucru este important pentru instruire și cunoașterea situației”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.