Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciţiu de cooperare româno-ucrainean într-o situaţie de urgenţă cu efect transfrontalier, la Tulcea

stiri.md
romania ucraina

Un exerciţiu de cooperare într-o situaţie de urgenţă cu efect transfrontalier a fost organizat joi, înainte de finalul proiectului JERAD, derulat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta din judeţul Tulcea şi Departamentul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al regiunii Odessa din Ucraina.

"În cadrul acestui exerciţiu a fost utilizat şi vehiculul şenilat bimodular (ce poate interveni în condiţii dificile terestre şi în mediul acvatic) achiziţionat prin proiectul JERAD. Schimbul de informaţii între parteneri s-a realizat prin intermediul platformei comune de notificare dezvoltată cu echipamentele achiziţionate în cadrul proiectului ca suport decizional pentru factorii cu responsabilitate", se arată într-un comunicat transmis de ISU Delta.

Conform sursei citate, după terminarea activităţilor din teren s-a desfăşurat conferinţa de final a proiectului, cu participarea echipelor de proiect şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate din România şi Ucraina.

Testarea platformei comune de notificare a situaţiilor de urgenţă, realizată în cadrul proiectului "Joint Emergency Response Across Danube - JERAD 2Soft/4.2/70", finanţat de Uniunea Europeană, a început în iunie 2021.

Proiectul, început în februarie 2020, şi-a propus să dezvolte o platformă de notificare comună ca instrument al procesului decizional în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte transfrontaliere, să crească nivelul de cooperare transfrontalieră prin ateliere şi exerciţii comune şi să majoreze capacitatea operaţională a celor două instituţii prin achiziţia de vehicule speciale performante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.