Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciţiu ISU la barajul Paltinu: Scenariul prevede un cutremur urmat de inundaţii

radiounirea.ro
autospeciale ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova desfăşoară, joi, un exerciţiu la barajul Paltinu, scenariul prevăzând ipoteza producerii unui cutremur de peste şase grade pe scara Richter care este urmat de inundaţii, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: ALERTĂ - Cod GALBEN de ger, ninsori şi polei pentru 17 judeţe. Cod PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru Capitală

Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, scenariul arată că, pe fondul producerii un cutremur de adâncime cu o magnitudine de 6,1 pe scara Richter, s-a produs surparea versantului estic al barajului Paltinu, fapt care duce la atingerea unor valori maxime ale nivelului normal de retenţie al barajului.

"În scopul atenuării undelor de viitură şi pentru a evita atingerea unor valori limită de comportare a construcţiei, personalul barajului, pune în aplicare procedurile specifice de golire controlată a acestuia. Totodată, personalul de serviciu al construcţiei hidrotehnice începe evacuarea controlată a apei din baraj, ulterior ploturile barajului cedează. Unda de viitură creată va ajunge în municipiul Câmpina în aproximativ 60 minute. Populaţia din zona inundabilă din satele Seciuri, Lunca Mare şi Plaiul Câmpinei se vor autoevacua în zone stabilite din timp de normalitate, ulterior vor fi relocate în căminul cultural din satul Plaiul Câmpinei. Echipa pirotehnică va proceda la deblocarea albiei râului Doftana prin detonarea resturilor lemnoase şi spargerea bucăţilor de gheaţă", menţionează sursa citată.

În acest caz se va interveni cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.