Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciţiu militar comun între Grecia şi EAU, săptămâna viitoare

Inquam Photos / Octav Ganea
F16 avion Inquam Photos

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor trimite în Grecia avioane de vânătoare F16 pentru a participa la un exerciţiu militar de antrenament împreună cu aviaţia greacă, ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare, informează vineri AFP, citând o sursă militară elenă.

Aparatele de zbor din EAU vor fi trimise la o bază din insula Creta, a precizat pentru France Presse sursa citată sub acoperirea anonimatului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Acest exerciţiu se înscrie "în cadrul cooperării ministerelor Apărării şi Afacerilor Externe din cele două ţări", a afirmat sursa, care nu a furnizat mai multe detalii.

Cele două ţări cooperează strâns în materie economică.

Ministrul grec de externe Nikos Dendias a precizat vineri pe Twitter că s-a întreţinut la telefon cu omologul său din EAU, şeicul Abdallah bin Zayed Al Nahyan, privind cooperarea bilaterală, chestiuni regionale şi situaţia din Mediterana de Est.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

Tensiunea în Mediterana de Est s-a agravat din nou în ultimele săptămâni, după o campanie de prospectare a zăcămintelor de gaze efectuată de Turcia în zone maritime de exploatare pe care şi le dispută cu Grecia, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.