Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EximBank finanțează cel mai mare lanţ hotelier românesc, Continental Hotels, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19

booking.com
hotel continental

EximBank a acordat o finanţare cu dobândă subvenţionată în valoare de 25 de milioane de lei companiei Continental Hotels SA, cel mai mare lanţ hotelier românesc, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care banca o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, conform agerpres.

Conform unui comunicat al băncii, fondurile acordate Continental Hotels SA, în cadrul programului financiar de susţinere a companiilor mari şi a IMM-urilor cu cifră de afaceri de peste 20 milioane lei (în 2019), sunt destinate asigurării necesarului de lichiditate pentru finanţarea activităţii curente.

"Prin acest program financiar, pe care EximBank îl implementează în cadrul activităţii de mandat acordat de statul român, oferim comunităţii de business soluţii pentru remedierea disfuncţionalităţilor curente în ceea ce priveşte finanţarea imediată, în condiţii accesibile. Produsele pe care EximBank le acordă ca răspuns la provocările cu care companiile se confruntă în acest context pandemic - finanţări cu dobândă subvenţionată şi garanţii de stat - pot asigura necesarul de capital pentru desfăşurarea activităţii sau implementarea planurilor de dezvoltare pe termen scurt şi mediu, şi încurajăm companiile locale să ne abordeze cu încredere şi să valorifice la maximum această resursă extraordinară, aşa cum a făcut şi Continental Hotels", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Contextul economic generat de pandemie şi măsurile de limitare a răspândirii virusului - care au afectat puternic piaţa hotelieră, industria ospitalităţii fiind printre primele afectate de criza generată de coronavirus - au reprezentat o provocare majoră pentru cel mai mare lanţ hotelier românesc pentru depăşirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a strategiilor de vânzări.

"Industria hotelieră a traversat şi traversează încă o perioadă extrem de dificilă, însă încrederea pe care o au clienţii noştri în noi, câştigată de-a lungul timpului prin serviciile de calitate, ne-a dat imboldul de a merge înainte şi de a accepta provocările apărute. În acest context fără precedent, noi am ales să mizăm pe consolidare şi continuarea proiectelor astfel că, anul acesta - care este unul aniversar pentru noi pentru că împlinim 30 de ani de activitate - am finalizat un program de investiţii curajos de aproape 6,85 milioane de euro în renovarea, reamenajarea şi rebranduirea a patru noi hoteluri din portofoliul Continental Hotels, respectiv Continental Forum Constanţa, Continental Forum Bucureşti, MyContinental Sibiu şi MyContinental Bucureşti. Având acum şi suportul EximBank, vom reuşi să ne finanţăm activitatea curentă şi totodată să ne concentrăm atenţia pe continuarea proiectelor de investiţii care includ construirea a două hoteluri noi, în Braşov şi Iaşi", a spus Radu Enache preşedinte şi director general al Continental Hotels.

În cadrul Programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, companiile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român.

Astfel, societăţile comerciale pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

Continental Hotels are o tradiţie de 30 de ani pe piaţa turistică din România. Încă de la început, obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. Astfel, în prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanţ hotelier românesc ce acoperă piaţa de lux, business şi economy, oferind, în acelaşi timp, o gamă completă de servicii şi pentru segmentul MICE.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ de aproape 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei. În calitate de Export Credit Agency în România, EximBank a dezvoltat şi oferă în numele şi în contul statului român produse de asigurare - care protejează încasările exportatorilor împotriva riscurilor asociate partenerilor externi şi a riscurilor asociate ţării de destinaţie şi facilitează accesul la produsele de finanţare, putând fi cesionate în favoarea băncilor finanţatoare, pentru completarea mixului de garanţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.