Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EximBank garantează creditele în valoare de 17 milioane de lei acordate de Raiffeisen Bank companiei Trutzi SRL

EximBank a emis garanţii în valoare de 15,75 milioane de lei, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului special primit din partea statului, pentru compania suceveană Trutzi SRL, unul dintre principalii jucători pe piaţa producţiei şi comercializării de elemente din fier forjat, garanţii care acoperă 90% din creditele acordate societăţii de Raiffeisen Bank.

Potrivit unui comunicat al bancii remis luni AGERPRES, cele două finanţări de la Raiffeisen Bank, în valoare totală de 17 milioane de lei, garantate de EximBank, vor permite societăţii să-şi asigure necesarul de lichiditate pentru desfăşurarea activităţii curente, precum şi să investească în dotarea cu echipamente tehnologice şi utilaje pentru extinderea liniilor de producţie.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

"Garanţiile pe care EximBank le acordă în cadrul programului financiar de susţinere a companiilor mari şi a IMM-urilor cu cifră de afaceri de peste 20 milioane lei deschid noi oportunităţi pentru companiile locale, acestea putând astfel să dispună, într-un moment excepţional, de finanţările de care au nevoie pentru a-şi îndeplini planurile de investiţii sau pentru a-şi finanţa activitatea curentă. Este o facilitate valoroasă pe care aşteptăm ca băncile comerciale de pe piaţă să o valorifice în beneficiul direct al firmelor româneşti aflate în căutarea celor mai bune soluţii financiare pentru a depăşi şi obstacolele acestei perioade deosebite", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Trutzi SRL este o societate comercială cu capital privat integral românesc care a pornit de la vânzarea de elemente de fier forjat într-un mic spaţiu comercial din Suceava şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului până la realizarea unei reţele de mari depozite la nivel naţional, a două unităţi de producţie de peste 4.000 de mp, crearea a peste 300 de locuri de muncă şi afaceri de peste 170 de milioane de lei în 2019.

Activitatea companiei a fost afectată de declanşarea crizei sanitare care a determinat scăderea vânzărilor, precum şi întârzieri în încasarea facturilor. Ridicarea treptată a restricţiilor impuse de pandemie a favorizat însă o revenire a activităţii, iar compania se pregăteşte să îşi reia planurile de dezvoltare.

"Pandemia a afectat pe toată lumea, mulţi dintre partenerii noştri au fost nevoiţi să-şi oprească temporar activitatea, iar efectele negative s-au resimţit pe tot lanţul comercial. Suntem bucuroşi însă că întreaga noastră strategie de criză s-a dovedit a fi una eficientă şi că am reuşit să asigurăm continuitatea activităţii, fără să apelăm la moratorii sau să solicităm amânări la plata taxelor şi impozitelor. Astfel, beneficiind şi de acest program financiar de susţinere a companiilor mari, derulat în parteneriat de EximBank şi Raiffeisen Bank, vom reuşi să ne finanţăm activitatea curentă şi totodată să ne concentrăm atenţia pe derularea investiţiilor pentru extinderea liniilor de producţie care să ne permită consolidarea poziţiei pe piaţa pe care activăm", a spus Ciprian Nuţu, CEO Trutzi SRL.

La rândul său, vicepreşedintele corporate banking Raiffeisen Bank, Cristian Sporiş, susţine că pentru Raiffeisen Bank finanţarea sustenabilă şi susţinerea economiei româneşti este un obiectiv strategic important pe care îl vor face în continuare.

"Este un parteneriat tripartit de succes pentru o companie românească cu un potenţial mare de dezvoltare. Principala investiţie va fi achiziţionarea unei linii tehnologice de vopsire în câmp electrostatic, modalitate care oferă avantaje importante, precum rezistenţa la coroziune şi la condiţiile meteo, dar protejează şi mediul înconjurător, emisiile de noxe fiind extreme de reduse", a spus Cristian Sporiş.

Societatea şi-a început activitatea în domeniul comercializării elementelor din fier forjat în anul 2007. În prezent, activitatea comercială se desfăşoară în nouă depozite situate în zone importante din ţară, de unde se pot livra peste 5.000 de produse. Portofoliul de produse cuprinde profile laminate, elemente şi profile din fier forjat, accesorii, automatizări, lucrări din fier forjat, organe de asamblare şi utilaje pentru prelucrarea fierului.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare si garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în numele şi contul statului român. Prin acest program se asigură acces la instrumentele de suport oferite de statul român şi obţinerea unui nivel de susţinere similar cu companiile europene pentru toate firmele românesti eligibile interesate, care pot avea acces la sprijin la suma maximă permisă de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,1 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi, 340 de agenţii în toată ţara, 750 de ATM-uri, 370 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 23.500 de POS-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.