DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

EximBank prelungește programul financiar de susținere a companiile și IMM-urile

eximbank.ro
eximbank

Programul financiar de susţinere a companiilor mari şi a IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, pe care EximBank îl implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, se va derula pe parcursul întregului an, valabilitatea acestuia fiind prelungită până la 31 decembrie 2021, conform agerpres.

Astfel, societăţile comerciale care se încadrează în această categorie au la dispoziţie încă şase luni în care pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat.

"Flexibilitatea şi adaptabilitatea EximBank ne-au permis să dezvoltăm rapid anul trecut un portofoliu nou de produse cu componentă de ajutor de stat care să deblocheze accesul la finanţare al firmelor confruntate cu un deficit de lichidităţi din cauza pandemiei COVID-19 şi care să intensifice efectele măsurilor de sprijin implementate de autorităţi. De la lansarea programului şi până în prezent au beneficiat de garanţii de stat şi finanţări cu dobândă subvenţionată companii cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 21 de miliarde de lei în 2019, iar cererea se menţine la un nivel ridicat. De aceea, prelungirea duratei de implementare a acestui program a reprezentat o necesitate în vederea concretizării intenţiilor de accesare a acestei scheme de ajutor de stat deja exprimate de potenţiali beneficiari în parteneriat cu băncile finanţatoare. Ne menţinem astfel angajamentul de susţinere a mediului de afaceri românesc şi de susţinere a demersurilor care se fac pentru accelerarea tendinţei de creştere a economiei româneşti", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

În cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari şi IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, societăţile comerciale pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

Prin acest program, lansat de EximBank în octombrie 2020, se asigură un nivel de susţinere similar cu companiile europene pentru toate firmele româneşti eligibile interesate, care pot avea acces la sprijin la suma maximă permisă de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.