Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EximBank susţine antreprenorii şi în 2023 prin participarea la programul IMM Invest Plus

eximbank.ro
eximbank

EximBank susţine antreprenorii şi în 2023 prin participarea la programul IMM Invest Plus.

EximBank continuă să susţină antreprenorii, întreprinderi mici şi mijlocii şi întreprinderi mici cu capitalizare de piaţă medie, prin participarea la programul IMM Invest Plus, facilitând şi în acest an accesarea de finanţări în condiţii speciale pentru asigurarea lichidităţilor necesare în activitatea curentă sau investiţii, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, valoarea maximă a unei finanţării acordate nu poate depăşi 5 milioane lei pentru linii de credit pentru finanţarea capitalului de lucru şi 10 milioane lei pentru credite de investiţii cu excepţia beneficiarilor din domeniul agriculturii primare, acvaculturii şi pisciculturii pentru care valoarea maximă a finanţării nu poate depăşi 5 milioane lei.

Totodată, valoarea maximă cumulată a finanţărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul programului nu poate depăşi 10 milioane lei, respectiv 5 milioane lei pentru beneficiarii din domeniul agriculturii primare, acvaculturii şi pisciculturii.

Conform sursei citate, durata maximă a finanţării este de 72 luni în cazul creditelor de investiţii (cu o perioadă de graţie de 18 luni), fără posibilitate de prelungire, şi 36 luni pentru credit/linii de credit pentru capital de lucru, fără posibilitate de prelungire, urmând ca în ultimele 12 luni de valabilitate a garanţiei rambursarea creditului să se facă în rate lunare sau trimestriale pe baza unui grafic de rambursare.

"Finanţările pot fi accesate cu garanţii de stat care acoperă în proporţie de maximum 90% creditele acordate pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente, exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, aferente creditului garantat", se mai precizează în comunicat.

Banca precizează că beneficiarii schemei de ajutor de stat, care au contractat credite de investiţii şi/sau credite/linii de credit garantate, pot beneficia şi de un grant în limita cumulului rezultat din valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare, aferente garanţiei acordate, pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate, şi a dobânzilor aferente creditelor/liniilor de credit, acordate pe o perioadă de maximum 12 luni.

Componentele programului IMM Invest Plus sunt: IMM Invest, dedicată susţinerii IMM-urilor şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie din toate sectoarele/domeniile de activitate cu excepţia sectoarelor/domeniilor eligibile în cadrul componentelor Agro IMM Invest, Rural Invest şi Innovation şi codurilor CAEN eligibile pentru IMM Prod şi Garant Construct.

Pe listă mai sunt trecute Agro IMM Invest, dedicată IMM-urilor şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar, IMM Prod, având ca obiectiv asigurarea lichidităţilor şi finanţarea investiţiilor pentru IMM-uri şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, inclusiv start-up-uri, care activează în sectoare productive, şi Garant Construct, având ca obiectiv susţinerea nevoilor de finanţare pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice, realizarea investiţiilor în domeniul energiei verzi şi alinierea la obiectivele de mediul implementate de IMM-uri şi întreprinderi mici cu capitalizare de piaţă medie din sectorul construcţiilor.

Alte componente sunt: Innovation, dedicată susţinerii companiilor româneşti inovative şi/sau care îşi promovează produsele şi serviciile destinate exportului şi Rural Invest, având ca obiectiv asigurarea lichidităţilor prin credite de investiţii şi credite/linii de credit pentru capital de lucru acordate fermierilor, IMM-uri, întreprinderi mici cu capitalizare de piaţă medie precum şi întreprinderi mari din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar.

EximBank este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora.

EximBank operează o reţea naţională de distribuţie de 83 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor. Din 10 mai 2023, EximBank îşi va schimba denumirea în Exim Banca Românească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.