Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Există ceva adevărat în bizara poveste a bărbatului care sosește pe un aeroport japonez dintr-o țară necunoscută numită Taured?

baumaschinen-welter.de
pasaport

Legenda Omului din Taured, cunoscută și sub numele de Misterul Taured sau Omul fără țară, relatează povestea unui bărbat care sosește pe un aeroport japonez dintr-o țară necunoscută numită Taured. Interpretările variază, unii explicând povestea ca o potențială dovadă a călătoriei în timp, în timp ce alții sugerează existența unui univers paralel.

În cazul în care aveți dubii, nu există nicio țară cu numele Taured, nici în prezent, nici în anii 1950, perioada în care se presupune că a avut loc incidentul. Povestea se încheie cu dispariția (pentru totdeauna) a bărbatului la o zi după ce a ajuns în Japonia. Mai mult, toate documentele sale personale, cum ar fi pașaportul și permisul de conducere, au dispărut și ele , ceea ce face ca acest mister ciudat să fie și mai greu de rezolvat.

Sosirea bărbatului din Taured

Povestea bărbatului din Taured începe într-o zi toridă din iulie 1954. În acea zi, se spune că un bărbat ar fi sosit la Aeroportul Haneda, cunoscut și sub numele de Aeroportul Internațional din Tokyo. Acest bărbat a fost descris ca fiind caucazian și cu barbă. În timp ce limba sa principală se spune că ar fi fost franceza, relatările susțin că acesta vorbea japoneza și multe alte limbi, de asemenea.

Secvența evenimentelor diferă în funcție de versiunea pe care o întâlnim. Într-unul dintre relatări, când bărbatul și-a predat pașaportul pentru a fi ștampilat, ofițerul de imigrare japonez a observat ceva ciudat. În timp ce pașaportul părea autentic, țara în care a fost eliberat, Taured, a fost recunoscută ca fiind inexistentă atât de către ofițer, cât și de colegii săi. Prin urmare, bărbatul din Taured a fost luat pentru interogatoriu. Într-o altă versiune, bărbatul a menționat că este din Taured, iar când ofițerul de imigrări nu l-a crezut, acesta i-a arătat pașaportul.

Identificarea ținutului Taured

Povestea bărbatului din Taured detaliază faptul că bărbatul a încercat să îi convingă pe ofițerii de imigrare că Taured există cu adevărat. Potrivit călătorului, Taured era situat între Franța și Spania și exista deja de 1.000 de ani.

Când i s-a arătat o hartă, bărbatul din Taured a arătat spre zona ocupată de Principatul Andorra și a fost nedumerit de ce țara sa a primit un nume diferit pe hartă. Ambele părți au refuzat să cedeze; ofițerii japonezi au insistat că Taured nu există, iar călătorul a susținut contrariul.

În cele din urmă, bărbatul a fost reținut de către ofițeri, deoarece aceștia bănuiau că ar putea fi un fel de infractor. În timp ce își desfășurau ancheta, l-au cazat la un hotel din apropiere pentru o noapte. Pentru a se asigura că bărbatul nu va scăpa, doi paznici au fost plasați în fața camerei sale. În dimineața următoare, însă, când ofițerii s-au dus în camera bărbatului, și-au dat seama că acesta dispăruse. Nu exista niciun semn care să arate cum a reușit să scape, iar toate documentele sale personale, care ar fi putut servi drept dovadă a validității poveștii, se pare că dispăruseră și ele.

Dovada a unei călătorii în timp sau în spațiu?

Mulți experti, printre care Bryan Alaspa și Jeremy Bates, care au scris amândoi cărți inspirate de povestea omului din Taured, au încercat să explice acest eveniment bizar, cercetând posibilități care aparțin de obicei domeniului science-fiction . De fapt, internetul este plin de oameni care reproduc povestea și o folosesc ca dovadă a unor realități alternative.

Una dintre cele mai notabile explicații pentru acest incident este că bărbatul din Taured ar fi trecut cumva accidental printr-o dimensiune paralelă, ajungând pe aeroportul Haneda din Tokyo. Urmând această linie logică, ipoteza este că există un Pământ paralel, similar cu al nostru, cu excepția faptului că locația cunoscută ca Andorra aici este cunoscută ca Taured acolo. O altă propunere este că bărbatul ar fi fost un călător în timp din viitor, deși această interpretare este, fără îndoială, mai problematică decât cea care presupune călătoria interdimensională.

Deși este foarte posibil ca povestea bărbatului din Taured să fi fost o invenție a imaginației cuiva care a devenit în cele din urmă o legendă urbană , s-a sugerat, de asemenea, că un incident similar a avut loc cu adevărat. Această poveste mai banală ar fi putut fi înfrumusețată de fiecare dată când a fost spusă, atât de mult încât a evoluat în cele din urmă în marele mister care continuă să fascineze și astăzi.

Există ceva adevărat în toată povestea omului din Taured?

Potrivit Snopes, această poveste populară a omului din Taured, despre care se spune că ar fi vizitat Japonia dintr-un univers paralel , este de fapt o „versiune foarte înfrumusețată și fantastică a unei povești reale mult mai puțin senzaționale”. Originea acestei povești ciudate pare să fi fost inspirată de povestea reală a lui John Allen Kuchar Zegrus , cunoscut și sub numele de Omul misterios, care a fost arestat și urmărit penal la Tokyo după ce a prezentat un pașaport fals pentru a intra în Japonia în 1959.

Acest pașaport fals menționa că fusese eliberat în Tamanrosset, presupusa capitală a statului Tuarid, și era scris într-o limbă necunoscută. În timp ce Tamanrosset este de fapt numele unei provincii și al unui oraș din Algeria de astăzi, Tuareg (cu „g”) este un grup etnic berber din regiunea Sahara. Întregul caz a apărut în timpul unei dezbateri din anii 1960 despre „formalitățile de frontieră” care a avut loc la Camera Comunelor din Regatul Unit, ca exemplu al modului în care pașapoartele erau predispuse la falsificare, scrie gadgetreport.ro.

Escrocul John Allen Kuchar Zegrus reușise să inventeze o țară, capitala și limba acesteia și chiar să creeze un pașaport fals. El l-a folosit apoi pentru a călători prin Orientul Mijlociu, înainte de a fi prins mințind de către japonezi. În cele din urmă, Zegrus a fost condamnat la un an de închisoare, dar acest lucru s-a datorat mai ales cecurilor false pe care le-a încasat în Japonia. Soarta sa finală este necunoscută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.