Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exod în masă: 500.000 de libieni se pregătesc să se refugieze în Europa

naufragiu

Circa o jumătate de milion de refugiaţi s-au strâns pe ţărmurile Libiei în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, la bordul unor bărci improvizate de tipul celor care s-au scufundat în ultimele luni şi în care şi-au găsit sfârşitul mii de imigranţi, scrie duminică The Guardian în ediţia electronică.

"Există semnale că între 450.000 şi 500.000 de imigranţi în Libia aşteaptă la graniţă", a declarat Nick Cooke-Priest, căpitanul navei de război britanice HMS Bulwark, staţionată în largul coastei libiene şi care contribuie la operaţiunile de salvare din Marea Mediterană.

Ministrul apărării britanic, Michael Fallon, care a vizitat recent Bulwark, a lansat un apel ţărilor europene să ofere ajutor, în condiţiile în care, a spus el, Italia şi Marea Britanie s-au implicat cel mai mult în operaţiunile de salvare.

Întrebat despre cei circa 500.000 de imigranţi care se pregătesc să se urce la bordul unor ambarcaţiuni nesigure în Libia pentru a ajunge în Europa, Fallon a spus că această situaţie trebuie soluţionată cât mai rapid. "Aţi văzut cum numai într-o singură zi au încercat să traverseze marea 3.000 de oameni, aţi văzut sute de mii de oameni care au încercat să traverseze în această vară. Cu toţii avem interesul să soluţionăm această chestiune. Problema reală o reprezintă de fapt sărăcia şi conflictul din vestul Africii şi sărăcia şi conflictul din estul Africii", a mai spus înalta oficialitate britanică, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.