Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Exoscheletele, tehnologia care ne permite să avem super-puteri

variety.com
batman superman

The Apogee este cel mai recent și mai ușor exocostum al companiei German Bionic, construit pentru uz comercial și industrial, în timp ce Smart SafetyVest va „aduce monitorizare ergonomică și protecție fiecărui muncitor”, conform germanbionic.com.

The Apogee se bazează pe lecțiile învățate în dezvoltarea Cray X, rezultând cel mai ușor exoschelet al German Bionic de până acum. În ciuda flexibilității, poate compensa până la 30 de kilograme de sarcină pentru partea inferioară a spatelui utilizatorului per mișcare de ridicare și oferă asistență activă la mers pentru a reduce oboseala.

Exoscheletele, tehnologia viitorului

SafetyVest, pe de altă parte, nu ajută în mod activ utilizatorul să ridice lucruri grele, dar le monitorizează mișcările și poziționarea corpului, pe măsură ce funcționează și oferă „informații ergonomice personalizate bazate pe date, precum și evaluări și acțiuni recomandate”.

Atât The Apogee, cât și SafetyVest se bazează pe arhitectura germană Bionic IO, pentru a colecta, monitoriza, analiza și raporta datele ergonomice ale utilizatorului. Acest lucru se face de obicei fie prin intermediul display-ului de la bord, fie prin alerte sonore atunci când utilizatorul face în mod activ mișcări nesigure.

„Cu noile noastre dispozitive purtabile, dăm puterea oamenilor care muncesc din greu cu instrumentele de care au nevoie pentru a-și face treaba mai sigur și mai sustenabil”, a declarat Norma Steller, CPO German Bionic, în comunicat.

„Atât noile noastre purtabile ergonomice – The Apogee și Smart SafetyVest – precum și exoscheletul nostru premiat Cray X ne permit să oferim suportul potrivit pentru aproape orice companie sau mediu de lucru în care se efectuează lucrări manuale. Și cu platforma germană de date Bionic IO, oferim, de asemenea, un instrument de analiză puternic pentru ergonomia și procesele la locul de muncă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.