Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții NATO se ADUNĂ la București, după amenințările Rusiei la adresa României: Ce oficiali români vor participa

romania, NATO

Provocările de securitate actuale la adresa României şi a ţărilor membre NATO vor fi dezbătute la evenimentul "Defence and Dialogue in Eastern Europe" (DDEE), organizat la Bucureşti, în perioada 31 iulie - 5 august, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ameninţările hibride, campaniile de dezinformare din ultimii ani sau atacurile cibernetice pe scară largă vor fi dezbătute de experţi internaţionali, dar şi de oficialităţi din România în cadrul evenimentului desfăşurat sub egida NATO. Printre cei prezenţi se vor afla secretarul de stat în MAE Victor Micula, general maior Paul Hurmuz, locţiitorul Departamentului pentru politica de apărare şi planificare din MApN, şeful Departamentului de integrare, parteneriat şi cooperare euro-atlantică din cadrul Diviziei afaceri politice şi politici de securitate a NATO, James Mackey, David Schlaefer, ofiţer politic şi şef adjunct interimar al Ambasadei SUA la Bucureşti, secretarul de stat în MAI dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă, Kimberly Zenz din partea Consiliului Atlantic din Statele Unite, reprezentanţi ai MApN, Ministerului Afacerilor Externe şi formatori de opinie români.

Citește și: Ministrul Apărării, atacat DUR pentru răspunsul dat lui Rogozin: 'Ăsta este omul propus de PSD să ne reprezinte în relaţia cu NATO?'

La evenimentul organizat de Euro Atlantic Diplomacy Society vor fi prezenţi aproximativ 200 de tineri din 36 de ţări, iar dezbaterile se vor axa pe teme de mare actualitate precum securitatea cibernetică, scutul anti-rachetă, enhanced/tailored forward presence, dar şi combaterea dezinformării, proiectarea stabilităţii, relaţiile NATO-UE.

Citește și: Pasagerii avionului lui Rogozin, reacţii DURE după scandal:'Dodon să-şi ceară IERTARE' / VIDEO

Evenimentul va include şi o simulare de proces decizional NATO dedicată tinerilor.

Dezbaterile se vor desfăşura la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" (1-2 august). De asemenea, participanţii la eveniment vor face o vizită de studiu la Statul Major al Forţelor Terestre (2 august) şi vor interpreta rolul de diplomat al unui stat membru sau partener NATO în cadrul unei simulări de amploare ce va avea loc la JW Marriott Grand Hotel Bucharest (3-4 august).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.