Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Experienţa mea cu COVID-19' - Un fost pacient este invitat într-o dezbatere live organizată de Primăria Oradea

independent.co.uk
pacient in coma spital

Un fost pacient COVID-19 este invitat vineri seară într-o dezbatere live organizată de Primăria Oradea în campania de informare desfăşurată sub genericul "COVID-19 şi vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăţi", potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului primăriei, dezbaterea va începe la ora 18, timp de circa o oră, fiind mediată de jurnalistul Octavian Haragoş care îi va avea ca invitaţi pe dr. Iulian Zaporojan, medic infecţionist la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea (dedicat COVID) şi pe orădeanul Florin Vasile, fost pacient care a trecut prin această boală.

Discuţia se va purta sub genericul "Experienţa mea cu COVID-19" şi va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea, dar şi pe alte canale media online.

Primăria Oradea organizează, timp de o lună, o campanie de informare, cu dezbateri în fiecare vineri - respectiv în 26 noiembrie, 3 decembrie, 10 decembrie şi 17 decembrie - transmise online live. Mesajele reţinute în cadrul dezbaterilor live vor fi integrate într-o serie de articole informative, cu rolul de a răspunde întrebărilor şi nelămuririlor cetăţenilor.

De altfel, cetăţenii pot primi răspunsuri şi prin intermediul unei adrese de email, creată special în acest scop: covid19@oradea.ro, de la medicul epidemiolog dr. Anca Hnatiuc.

Invitaţii moderatorului tv Octavian Haragoş sunt specialişti recunoscuţi din domeniul medical, foşti pacienţi COVID-19, lideri ai comunităţilor religioase, precum şi cadre medicale din prima linie, care se confruntă zi de zi cu situaţia dramatică din spitale.

O primă dezbatere a avut loc deja, vineri, 26 noiembrie. Desfăşurată sub genericul "În dialog cu medicii", medicii Gheorghe Carp, Hadrian Borcea şi Ramona German au purtat un dialog deschis şi sincer cu gazda dezbaterii. S-au oferit răspunsuri la întrebările ce îi frământă pe oameni, în această perioadă complicată, din perspectivă medicală şi socială.

Dr. Borcea a relatat despre situaţii-limită întâlnite în UPU, cu tineri infectaţi, ajunşi în stare critică la Urgenţe.

Dr. Ramona German a răspuns întrebărilor legate de vaccinarea copiilor şi a gravidelor. Medicul a subliniat lipsa unor dovezi reale privind o corelaţie între vaccin şi infertilitate şi a încurajat vaccinarea copiilor şi a gravidelor.

La rândul său, dr. Carp a arătat că boala COVID-19 reprezintă pericolul real şi în niciun caz vaccinurile anti-COVID, afirmând că, din experienţa sa, "cei mai mari antivaccinişti sunt vaccinaţi", se arată în comunicatul primăriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.